automobile autonome

VIDEO - Renault SYMBIOZ ne pregătește pentru viitorul mobilității pe patru roți

Renault SYMBIOZ
Francezii de la Renault ne prezintă viziunea lor asupra viitorului mobilității, prin intermediul conceptului SYMBIOZ. Prezentat în toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt, futuristul automobil ne duce cu imaginația undeva în anul 2030.

Adio V10 și W12? Audi ar putea renunța la motorizările de cilindree mare

Audi Elaine
"Cursa electrificării" va face victime de lux în curtea Audi - constructorul german fiind astfel pregătit să renunțe la motoarele de capacitate mare V10 și W12 în favoarea unor soluții de propulsie alternativă, evident mult mai prietenoase cu mediul.

Renault SYMBIOZ - conceptul ce materializează viziunea francezilor asupra viitorului mobilității

Renault SYMBIOZ
Renault a dezvăluit la Frankfurt conceptul SYMBIOZ - "operă de artă" ce are darul de a ne transporta în viitorul în care automobilele electrice complet autonome pot interacționa cu alte vehicule similare, cu infrastructura rutieră sau a marilor metropole și nu în ultimul rând cu locuința complet conenctată la o lume digitală a anului 2030.

Audi Aicon ne arată cam cum ar putea arăta viitoarele modele autonome dezvoltate de constructorul din Ingolstadt

Audi Aicon
Standurile Audi din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt au găzduit premiera mondială a conceptului Aicon - automobil autonom de dimensiuni medii ce are rolul să ne introducă în lumea tehnologiilor ce vor face posibilă rularea fără ajutorul șoferului la nivel 5. Sunt scoase așadar din ecuație volanul și pedalele.

Audi va aduce la Frankfurt un concept electric capabil să ruleze autonom pe nivel 5

Audi - concept autonom nivel 5, Frankfurt 2017
Audi va prezenta la Frankfurt un concept electric cu totul nou, gândit să prefigureze viziunea companiei din Ingolstadt legată de rularea 100% autonomă pe nivelul 5. Conceptul, materializat printr-un automobil de clasă medie (asemănător șa și dimensiuni cu A4), va da posibilitatea șoferului și pasagerilor să-și ocupe timpul rezervat călătoriilor cu activități diverse, fără a mai fi preocupați de dificultățile traficului.

Noul Audi A8 este unul dintre primele automobile ce poate rula autonom la nivel 3

Audi AI traffic jam pilot
Audi face pași importanți în dezvoltarea tehnologiilor de rulare autonomă, zilele acestea fiind în plină desfășurare o sesiune de teste dedicată jurnaliștilor auto din întreaga lume ce are drept "cobai" noua limuzină A8 dotată cu sistemul Audi AI traffic jam pilot - tehnologie ce permite atingerea nivelului 3 de rulare fără ajutorul șoferului (pe o scală de la 1 la 5).

Volkswagen va aduce la Frankfurt versiunea "2.0" a conceptului I.D. CROZZ

Volkswagen I.D. CROZZ 2.0 - teaser
Volkswagen a dezvoltat și versiunea 2.0 a conceptului I.D. CROZZ - noul studiu tehnologic și de design urmând a avea premiera mondială săptămâna viitoare, la Frankfurt. Pentru moment avem partea doar de două mici teasere foto și video din care putem remarca evoluția stilistică a SUV-ului electric prototip.

Renault SYMBIOZ ne va arăta viziunea francezilor asupra viitorului mobilității

Renault SYMBIOZ - teaser
Renault va veni la Frankfurt cu inovativul concept SYMBIOZ, studiu ce trasează direcția pe care francezii o vor aborda spre viitorul mobilității. Propulsat electric, conceptul SYMBIOZ beneficiază și de cele mai avansate tehnologii de rulare autonomă și de conectivitate.

Conceptul smart vision EQ fortwo - viziunea Mercedes-Benz asupra mobilității urbane

smart vision EQ fortwo
Salonul Auto de la Frankfurt va găzdui premiera conceptului smart vision EQ fortwo, un vehicul electric capabil să ruleze autonom și care este destinat utilizării în cadrul rețelelor de carsharing. 

Sunt oare mașinile autonome soluția pentru viitorul traficului rutier?

Masinile autonome - DA sau NU
Conform unui studiu efectuat de Continental, mare parte dintre șoferi nu s-au declarat deloc încântați de viitorul dominat de automobilele autonome. Astfel, cel de-al doilea răspuns ca și frecvență la întrebarea legată de ce beneficii ar aduce rularea autonomă a fost "Niciunul".

Mercedes-Benz colaborează cu Bosch pentru a dezvolta tehnologiile manevrelor de parcare autonome

Mercedes-Benz Automated Valet Parking
Mercedes-Benz lucrează împreună cu Bosch la dezvoltarea tehnologiilor ce permit parcarea autonomă a mașinii, fără ca șoferul să se afle la bord. Astfel, primele demonstrații practice încheiate cu succes au avut loc în parcarea Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart.

Noul S-Class facelift este prima mașină din lume care a rulat autonom de pe liniile de producție până în curtea fabricii Mercedes-Benz din Sindelfingen

Mercedes-Benz S-Class facelift - Sindelfingen
Primul Mercedes-Benz S-Class facelift fabricat la Sindelfingen a părăsit liniile de asamblare într-un mod cât se poate de inedit - limuzina deplasându-se fără ca cineva să se afle la volan până în parcarea din curtea uzinei. Pe locul pasagerului din față a stat Markus Schafaer, responsabil cu producția de automobile la Mercedes-Benz. 

Guvernul sud-coreean va construi un oraș dedicat testării tehnologiilor de rulare autonomă

K-City - Coreea de Sud
Toamna acestui an va marca inaugurarea în Coreea de Sud a primului oraș construit special pentru testarea mașinilor autonome. Botezat K-City, micul oraș va replica toată infrastructura rutieră întâlnită într-un oraș obișnuit și va permite companiilor sud-coreene să replice diferite scenarii de trafic fărăr a pune în pericol alte mașini sau pietoni.

VIDEO - BMW ne explică pe scurt strategia sa legată de automobilele autonome

BMW - automobile autonome
BMW ne explică extrem de sugestiv în acest video cam care sunt diferențele dintre cele cinci niveluri ce caracterizează rularea autonomă și când ar trebui să ne așteptăm să le vedem în acțiune pe mașinile de serie.

Tesla anunță un nou update pentru Autopilot, dar scoate din ofertă versiunea Model S 60

Tesla software 8.1 - Autopilot
Luna aprilie 2017 marchează pentru Tesla lansarea unui nou update de software care, ajuns la versiunea 8.1, include o nouă versiune Tesla Autopilot ce permite efectuarea unei game și mai variate de manevre legate de rularea autonomă.

Pagini

Subscribe to RSS - automobile autonome