scandalul Dieselgate

Birourile Audi din Germania au fost din nou vizate de perchezițiile procurorilor

AUdi 3.0 V6 TDI - scandalul Dieselgate
Procurorii germani au efectuat noi percheziții la birourile Audi, vizate de această dată fiind sediul central de la Ingolstadt, fabrica de la Neckarsulm, dar și câteva reședințe private ale unor responsabili Audi. 

Unul din trei automobile noi înmatriculate anul trecut în Europa a fost SUV

Peugeot 3008 - top 3 vanzari Europa 3008
Înmatriculările de mașini noi au crescut cu 3.1% anul trecut în Europa, ajungând astfel la un total de 15.57 milioane de unități. Scandalul Dieselgate și-a pus serioas amprenta asupra preferințelor europenilor pentru mașinile alimentate cu motorină, acestea scăzând în vânzări cu aproape opt procente. SUV-urile au reușit să acapareze aproape o treime din piața europeană a mașinilor noi - fiind înmatriculate anul trecut 4.56 milioane de exemplare.

Alte 127.000 de mașini diesel Audi vor fi rechemate în service-urile din Europa

Audi A8 V6 TDI - rechemare service Dieselgate
Audi este nevoită să recheme în service alte circa 127.000 de mașini diesel EURO 6, la cererea expresă a KBA (Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania). Problema ține din nou de utilizarea software-ului ce dezactivează sistemele de filtrare a oxidului de azot în condiții de trafic real.

Germania - vânzările de mașini diesel au scăzut serios în 2017

Germania - vanzari masini noi, 2017
Vânzările de mașini diesel noi pe piața din Germania au scăzut cu 13 procente în 2017, scandalul Dieselgate și interminabilele discuții legate de emisiile reale de noxe determinând clienții să se îndrepte spre motorizările pe benzină, hibride sau electrice.

Audi a prelungit programul "rabla" dedicat mașinilor diesel vechi, în Germania

Audi A4 Avant g-tron
Audi a prelungit în Germania programul "rabla" dedicat mașinilor diesel mai vechi, clienții interesați putând astfel cumpăra la un preț redus un model EURO 6 nou până la data de 31 martie 2018.

Noi probleme pentru Volkswagen - utilitara T6 Multivan nu se mai vinde în Germania în versiunile TDI

VW Multivan T6 - emisii NOx
Volkswagen a decis să stopeze livrările utilitarei de familie T6 Multivan către dealerii săi din Germania, atunci când vine vorba de exemplarele motorizate TDI. Decizia a fost luată după ce (culmea...) constructorul german a r fi descoperit faptul că motoarele TDI din familia EA288 ar emite cantități de NOx mult peste limitele legale.

Dieselgate - BMW se află din nou în vizorul procurorilor germani

BMW 320d Touring - emisii NOx, investigatie DUH
BMW a intrat din nou în vizorul procurorilor din Munchen după ce organizația de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH) a acuzat direct constructorul german că ar fi utilizat dispozitive similare celor folosite de VW pentru păcălirea testelor de emisii poluante.

Scandalul Dieselgate provoacă mari tensiuni în familia Grupului Volkswagen

Porsche Cayenne Diesel 2014
Germanii de la Porsche sunt hotărâți să ceară despăgubiri de la conaționalii de la Audi, în valoare de 200 de milioane de EURO - suma în cauză fiind considerată suficientă pentru a acoperi pierderile în cazul SUV-urilor Cayenne motorizate 3.0 TDI.

Sindicaliștii Ducati au reușit să stopeze vânzarea companiei aflată în portofoliul Grupului Volkswagen

Ducati Corse - MotoGP
Se pare că Grupul Volkswagen ar fi întrerupt procesul de vânzare a Ducati, legendara companie constructoare de motociclete urmând a rămâne în continuare sub umbrela grupului german grație presiunilor sindicatelor din Italia, susținute de puternicul sindicat german IG Metall.

Scandalul Dieselgate a schimbat evident preferințele europenilor atunci când vine vorba de alegerea motorizării

Volkswagen Golf GTD
Anul 2017 a marcat schimbarea preferințelor clientelei europene atunci când vine vorba de tipul de motorizare ales, propulsoarele diesel cedând locul fruntaș în favoarea unităților pe benzină, după aproape o decadă în care au dominat fără drept de apel piața din UE. Situația este monitorizată de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

SUA - Grupul VW va trebui să mai scoată din conturi alte 2.5 miliarde de EURO pentru a rezolva problema Dieselgate

VW Touareg 3.0 TDI - scandalul Dieselgate
Grupul Volkswagen va fi nevoit să mai pună deoparte 2.5 miliarde de EURO pentru finalizarea procedurilor de buy back sau de reparare a mașinilor 2.0 TDI cu "boala Dieselgate" vândute în SUA.

Scandalul Dieselgate - Volkswagen crease un laborator special dezvoltării softului "minune", situat chiar la Wolfsburg

Dieselgate - birou dedicat VW la Wolfsburg
Se pare că Volkswagen crease un departament dedicat dezvoltării softului special de păcălire a testelor de emisii poluante, sediul acestuia fiind situat chiar lângă birourile mai marilor companiei, în Wolfsburg. Informația vine chiar din interiorul Volkswagen, din partea unor persoane ce au legătură strânsă cu subiectul și care au acceptat să vorbească, sub anonimat, cu jurnaliștii de la Bloomberg.

Povestea Dieselgate face ca 300.000 de mașini diesel EURO 5 noi să rămână fără clienți, în Germania

Volkswagen Passat AllTrack - 2012
Scandalul Dieselgate a făcut ca dealerii de mașini din Germania să rămână pe stoc cu circa 300.000 de mașini diesel EURO 5, tot mai greu de vândut în perspectiva posibilelor interdicții de circulație ce ar putea fi impuse în orașe precum Munchen sau Stuttgart.

Un nou scandal apare la orizont - Audi ar fi produs câteva mii de mașini cu același VIN

Audi - automobile cu acelasi VIN
Audi a produs câteva mii de modele cărora li s-a asignat aceeași serie VIN, exemplarele în cauză fiind exportate în ultimii ani în China, Coreea de Sud și Japonia. Informația este furnizată de jurnaliștii germani de la Handelsblatt, care citează surse din interiorul anchetei ce vizează Audi în Germania pe tema Dieselgate.

Porsche acordă 5.000 de euro primă pentru casarea unui automobil diesel vechi

Porsche - prima casare diesel vechi
Iată că și Porsche a anunțat acordarea de bonusuri financiare pentru clienții ce renunță la mașinile diesel vechi în favoarea unui Porsche nou, EURO 6.

Programul "Rabla TDI" de la Volkswagen a debutat în Germania, cu prime cuprinse între 2.000 și 10.000 de euro

Volkswagen - program de casare TDI
Volkswagen a publicat astăzi detaliile programului prin care va acorda prime clienților din Germania ce-și schimbă vechile mașini TDI cu unele din gama actuală de modele ale constructorului din Wolfsburg. Astfel, sumele acordate drept bonus variază între 2.000 și 10.000 de euro și pot fi suplimentate dacă mașina nouă este una "verde".

Volkswagen va acorda o primă pentru schimbarea mașinilor vechi motorizate diesel

Volkswagen - prima schimbare masini diesel vechi
Grupul Volkswagen va pregăti un program de stimulare a clienților săi pentru a-și schimba mașinile diesel vechi cu automobile de ultimă generație.

Milioane de mașini diesel înmatriculate în Germania vor fi rechemate în service

Forumul National Diesel - Berlin, 2 august 2017
"Forumul Național Diesel", așa cum s-a initulat reuniunea de miercuri, 2 august, de la Berlin, s-a încheiat cu angajamentul ferm al Daimler, BMW și Volkswagen de a începe un amplu proces de rechemare în service pentru mai bine de 5 milioane de mașini diesel Euro 5 sau Euro 6 aflate în circulație în Germania.

BMW va susține viitorul motoarelor diesel, considerate un vector important în dezvoltarea durabilă a companiei

BMW - strategia viitorului bazata pe diesel
BMW va continua să susțină viitorul motoarelor diesel, compania din Munchen fiind convinsă de faptul că electrificarea nu este singura soluție ce va putea susține o dezvoltare durabilă. Cam acestea sunt concluziile trase CEO-ul companiei, Harald Kruger, după încheierea reuniunii de la Berlin - desfășurate ieri pe fondul scandalului Dieselgate.

Soarta motoarelor diesel ar putea fi hotărâtă astăzi la Berlin

Mercedes-Benz - motorizare diesel 2.2 litri
Astăzi va avea loc la Berlin o reuniune de urgență ce va aduce la aceeași masă oficiali de rang înalt ai Guvernului Federal german și reprezentanți ai Volkswagen, Daimler și BMW - tema discuțiilor fiind legată de criza Dieselgate și soarta motoarelor diesel.

Pagini

Subscribe to RSS - scandalul Dieselgate