Formula 1

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat cel de-al patrulea titlu mondial din carieră

Lewis Hamilton - campion mondial 2017
Lewis Hamilton a devenit campion mondial pentru cea de-a patra oară în carieră, la finele cursei câștigate în Mexic de olandezul Max Verstappen. Hamilton este așadar cel mai titrat pilot britanic din Formula 1, egalându-i la numărul de titluri pe Sebastian Vettel și pe Alain Prost.

Formula 1 - Hamilton câștigă în Japonia și este tot mai aproape de un nou titlu mondial

Lewis Hamilton - castigator Suzuka 2017
Lewis Hamilton a reușit să obțină în Japonia o nouă victorie în sezonul 2017, succesul de la Suzuka apropiindu-l și mai tare de un nou titlu mondial. Acest lucru este "susținut" și de abandonul rivalului Sebastian Vettel, germanul de la Ferrari fiind nevoit să abandoneze imediat după start din cauza unor noi probleme tehnice apărute la monopostul său.

Formula 1 - Max Verstappen a câștigat cursa din Malaezia

Max Verstappen - castigator Sepang 2017
Max Verstappen a câștigat cursa de la Sepang, olandezul reușind astfel să contorizeze cel de-al doilea succes din carieră în MAarele Circ, la doar o zi după ce a ămplinit 20 de ani. Podiumul ultimei curse din Malaezia (dat fiind faptul că de la anul calendarul Formulei 1 nu va mai include circuitul asiatic) a fost completat de Lewis Hamilton și de Daniel Ricciardo.

Formula 1 - Hamilton a câștigat cursa de la Singapore, luând o opțiune serioasă pentru un nou titlu mondial

Lewis HAmilton - castigator cursa Singapore 2017
Lewis Hamilton și-a dovedit încă o dată abilitățile de mare campion, reușind să câștige cursa din Singapore fără să facă spectacol însă știind să profite la maximum de "inteligența" piloților Ferrari care au abandonat imediat după primul viraj.

Formula 1 - Renault va furniza motoare pentru McLaren, începând cu anul 2018

Renault va furniza începând cu anul viitor motoare echipei de Formula 1 McLaren - britanicii renunțând astfel la problematica relație cu Honda. Colaborarea dintre McLaren și Renault este o premieră absolută în lumea Marelui Circ, în ciuda istoriei glorioase a celor două nume grele (începută în 1977 și cuprinzând 814 curse bifate de McLaren și 591 de Renault - în rol de constructor de motoare).

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Spa-Francorchamps

Lewis Hamilton - castigator Belgia 2017
Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Spa-Francorchamps, completând astfel un weekend perfect ce a marcat și egalarea recordului de pole position-uri deținut până acum de Michael Schumacher. Rivalul în cursa pentru titlu și totodată liderul din clasamentul general, Sebastian Vettel a sosit al doilea, limitând la maximum pierderea de puncte.

Formula 1 - Sebastian Vettel a câștigat cursa de pe Hungaroring

Ferrari - dubla cursa Ungaria 2017
Sebastian Vettel s-a impus fără mari probleme în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, pilotul echipei Ferrari fiind urmat îndeaproape la finish de coechipierul Kimi Raikkonen. Echipierii Scuderiei de la Maranello i-au devansat pe Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Formula 1 - Vettel și Raikkonen vor pleca de pe prima linie a grilei în cursa din Ungaria

Sebastian Vettel - pole position Hungaroring 2017
Ferrari va monopoliza prima linie a grilei de start în cursa de mâine de pe HungaroringSebastian Vettel și Kimi Raikkonen dovedindu-se a fi cei mai rapizi în calificări. Astfel, Vettel obține prin pole position un avantaj psihologic în fața lui Lewis Hamilton, care nu a reușit mai mult de locul patru.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câştigat fără probleme cursa de la Silverstone

Lewis Hamilton - castigator Silverstone 2017
Lewis Hamilton a câştigat fără drept de apel cursa desfăşurată la Silverstone, englezul reuşind astfel să egaleze un nou record deţinut de Jim Clark - cele mai multe victorii (5) pe legendarul circuit britanic. Totodată, Hamilton este primul pilot din istorie care izbuteşte să lege patru victorii consecutive la Silverstone.

Formula 1 - Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa de la Silverstone

Lewis Hamilton - pole position Silverstone 2017
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa de casă de la Silverstone, englezul dominând fara prea mari probleme sesiunea de calificari.

Formula 1 - Valtteri Bottas s-a impus lejer în Austria

Valtteri Bottas - castigator Austria 2017
Valtteri Bottas a reușit cea de-a doua victorie din Formula pe circuitul din Austria, pilotul Mercedes știind perfect să profite de plecarea din pole position. Podiumul cursei de pe Red Bull Ring a fst completat de Sebatian Vettel și Daniel Ricciardo.

Formula 1 - Daniel Ricciardo a câștigat cursa nebună de la Baku

Daniel Ricciardo - castigator Baku 2017
Daniel Ricciardo a câștigat neașteptat cursa desfășurată pe străzile capitalei azere Baku, după ce marii favoriți s-au confruntat cu probleme mai mici sau mai mari. Ineditul podium a fost completat de Valtteri Bottas și Lance Stroll.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat fără probleme cursa din Canada

Lewis Hamilton - castigator Canada 2017
Lewis Hamilton a dominat fără drept de apel cursa din Canada, englezul adjudecându-și o nouă victorie ce-l apropie în clasamentul general de liderul Sebastian Vettel. Germanul s-a confruntat cu probleme imediat după start într-un acroșaj cu Verstappen, nereușind să se claseze la final mai sus de locul patru.

Formula 1 - Lewis Hamilton a obținut un nou pole position, în Canada

Lewis Hamilton - pole position Canada 2017
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa din Canada, englezul reușind să-l egaleze astfel pe legendarul Ayrton Senna în topul piloților cu cele mai multe plecări de pe prima poziție într-o cursă de Formula 1, adunând 65 astfel de performanțe.

Formula 1 - Vettel câștigă în Monaco și se distanțează de Hamilton în clasamentul general

Sebastian Vettel - castigator Monaco 2017
Sebastian Vettel a câștigat cursa de la Monaco, germanul reușind să "rezolve" ecuația învingătorului cu ocazia singurei opriri la boxe atunci când l-a devansat pe coechipierul Kimi Raikkonen.

Formula 1 - Kimi Raikkonen va pleca din pole position în cursa din Monaco

Kimi Raikkonen - pole position Monaco 2017
Finlandezul Kimi Raikkonen a reușit să obțină pole positionul în calificările de la Monte Carlo, pilotul echipei Ferrari devansându-i pe coechipierul Sebastian Vettel și pe Valtteri Bottas. Lewis Hamilton s-a confruntat cu probleme de aderență la mașina sa în Q2 și nu a reușit să urce mai sus de locul 14.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Barcelona

Lewsin Hamilton - castigator Spania 2017
Lewis Hamilton a reușit să se impună pe circuitul de la Barcelona, într-o cursă în care chiar dacă plecase din pole position a pierdut prima poziție după primul viraj în favoarea lui Sebastian Vettel. Cheia succesul a fost reprezentată de strategia intrarii la boxe și de alegerea pneurilor, englezul devansându-i astfel la final pe podium pe Vettel și Daniel Ricciardo.

Valtteri Bottas a câștigat prima sa cursă din Formula 1, în Rusia

Valtteri Bottas - castigator Soci 2017
Valtteri Bottas a reușit prima sa victorie din carieră pe circuitul de la Soci, finlandezul ajuns anul acesta la Mercedes reușind să gestioneze perfect o cursă în care a reușit să ajungă pe locul întâi încă după primul viraj.

Formula 1 - Sebastian Vettel va pleca din pole position în cursa de la Soci

Sebastian Vettel - pole position Rusia 2017

Sebastian Vettel continuă să evolueze la formă maximă, reușind astăzi să obțină pole position-ul în calificările de la Soci. Germanul a fost urmat de colegul său de la Ferrari, Kimi Raikkonen și de cei doi echipieri Mercedes - Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Formula 1 - Sebastian Vettel s-a impus fără mari probleme în Bahrain

Sebastian Vettel - castigator Bahrain 2017
Sebastian Vettel a reușit cea de-a doua victorie a sezonului 2017 pe circuitul din Bahrain, pilotul echipei Ferrari reușind să-i devanseze pe ambii piloți Mercedes grație unei strategii mai bune legate de intrările la boxe și de alegerea pneurilor.

Pagini

Subscribe to RSS - Formula 1