rezultate Formula 1

Formula 1 - Vettel câștigă în Monaco și se distanțează de Hamilton în clasamentul general

Sebastian Vettel - castigator Monaco 2017
Sebastian Vettel a câștigat cursa de la Monaco, germanul reușind să "rezolve" ecuația învingătorului cu ocazia singurei opriri la boxe atunci când l-a devansat pe coechipierul Kimi Raikkonen.

Formula 1 - Kimi Raikkonen va pleca din pole position în cursa din Monaco

Kimi Raikkonen - pole position Monaco 2017
Finlandezul Kimi Raikkonen a reușit să obțină pole positionul în calificările de la Monte Carlo, pilotul echipei Ferrari devansându-i pe coechipierul Sebastian Vettel și pe Valtteri Bottas. Lewis Hamilton s-a confruntat cu probleme de aderență la mașina sa în Q2 și nu a reușit să urce mai sus de locul 14.

Germanul Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1

Nico Rosberg - campion mondial 2016
Nico Rosberg este noul campion mondial al Formulei 1, germanul reușind să câștige cea mai prestigioasă competiție din motorsport după ce și-a conservat inteligent avantajul avut în fața lui Lewis Hamilton. Chiar dacă a câștigat ultima cursă a sezonului, desfășurată la Abu Dhabi, Hamilton nu a putut să remonteze deficitul de 12 puncte, trebuind să se mulțumească la final cu titlul de vice-campion.

Formula 1 - cursa decisivă de la Abu Dhabi îl are în pole position pe Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - pole position Abu Dhabi 2016
Lewis Hamilton crede până la capăt în șansa sa la titlul mondial, englezul reușind să obțină pole positionul pentru cursa decisivă a sezonului 2016, de la Abu Dhabi. Nico Rosberg va pleca în cursă de pe locul secund, fiindu-i suficient mâine chiar și un loc trei la final, indiferent dacă Hamilton va câștiga.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus și în Brazilia, apropiindu-se la doar 12 puncte de Rosberg

Lewis Hamilton - castigator Brazilia 2016
Lewis Hamilton a reușit să câștige și în Brazilia, pe un circuit încercat serios de o ploaie ce a dus la câteva înreruperi ale cursei, dar și la abandonuri cauzate de accidente. Totuși, Nico Rosberg a gestionat perfect ostilitățile, multumindu-se cu un liniștit loc secund ce-i permite să plece în cursa finală a sezonului cu un avantaj de 12 puncet în clasamentul general. Podiumul a fost completat de Max Verstappen, tânărul olandez făcând în ultima parte a cursei un adevărat spectacol, prin depășirile afectuate.

Formula 1 - Lewis Hamilton câștigă în Mexic și se apropie de Rosberg în clasamentul general

Lewis Hamilton - castigator Mexic 2016
Lewis Hamilton a câștigat fără probleme cursa din Mexic, reușind să micșoreze cu încă șapte puncte distanța ce-l separă de Nico Rosberg în clasamentul general al piloților. Germanul a sosit pe locul doi și va avea un avantaj de 19 puncte înaintea ultimelor două curse rămase de disputat în 2016.

Formula 1 - Hamilton nu renunță la lupta pentru titlu și obține pole position în Mexic

Lewis Hamilton - pole position Mexic 2016
Lewis Hamilton își menține șansele pentru titlul piloților, obținând pole positionul în calificările contând pentru Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Pilotul echipei Mercedes  l-a devansat pe Nico Rosberg, coechipierul și în același timp marele său rival în sezonul actual.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în SUA, păstrându-și astfel șansele la titlul mondial

Lewis Hamilton - castigator Austin 2016
Lewis Hamilton a câștigat cursa desfășurată la Austin, englezul reușind astfel să reducă distanța ce-l desparte de Nico Rosberg în clasamentul general al piloților. Rosberg a sosit la final pe locul doi, într-o cursă marcată de abandonurile lui Kimi Raikkonen și Max Vertstappen. Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Formula 1 - Nico Rosberg câștigă în Singapore și redevine lider în clasamentul general

Nico Rosberg - castigator Singapore 2016
Nico Rosberg a câștigat cursa din Singapore, ocazie cu care a revenit în fruntea clasamentului general al piloților, în fața lui Lewis Hamilton. Englezul a reușit însă să limiteze daunele, terminând pe locul trei, în spatele lui Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Formula 1 - Nico Rosberg va pleca din pole position în cursa din Singapore

nico Rosberg - pole position Singapore 2016
Nico Rosberg va pleca din pole position în cursa de pe circuitul stradal din Singapore, pilotul german dominând categoric calificările. Surptinzător, Lewis Hamilton a reușit doar un loc trei, fiind devansat de Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Formula 1 - Nico Rosberg s-a impus pe circuitul de la Monza, Hamilton a sosit al doilea

Nico Rosberg - castigator Monza 2016
Germanul Nico Rosberg s-a impus pe circuitul de la Monza, reușind astfel să bifeze cea de-a șaptea cursă câștigată anul acesta și să se apropie la doar două puncte de Lewis Hamilton, în clasamentul general. Englezul s-a clasat la final doar pe locul doi după un start complet ratat, în ciuda faptului că a plecat din pole position în cursă, locul trei fiind ocupat de Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Formula 1 - Nico Rosperg s-a impus pe circuitul belgian de la Spa

Nico Rosberg - castigator Spa 2016
Germanul Nico Rosberg a câștigat cursa desfășurată pe circuitul belgian de la Spa Francorchamps, pilotul echipei Mercedes fiind unul dintre puținii driveri ce nu s-a confruntat cu probleme pe durata competiției. Podiumul a fost completat la final de Daniel Ricciardo și Lewis Hamilton, acesta din urmă plecând la start de pe locul 21.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Hockenheim

Lewis Hamilton - castigator Hockenheim 2016
Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Hockeinheim, englezul reușind din nou să-l depășească pe Nico Rosberg imediat după startul cursei. Același lucru l-au reușit și ambii piloți Red Bull, aceștia completând și podiumul final al cursei, în ordinea Daniel Ricciardo și Max Versappen.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat lejer pe Hungaroring

Lewis Hamilton - castigator Ungaria 2016, Hungaroring
Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, englezul tranșând repede disputa sa cu Nico Rosberg încă de la startul cursei de pe Hungaroring.

Formula 1 - Hamilton a câștigat la Silverstone, într-o cursă fără istoric

Lewis Hamilton - castigator Silverstone 2016
Englezul Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, cursa de la Silverstone fiind însă mai anostă ca niciodată în ciuda ploii ce a însoțit startul său. Astfel, primii cinci piloți pe grila de start și-au păstrat pozițiile și la finalul cursei, după Hamilton clasându-se Nico Rosberg, Max Verstappen, Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen.

Pagini

Subscribe to RSS - rezultate Formula 1