rezultate Formula 1

Formula 1 - Vettel câștigă în Monaco și se distanțează de Hamilton în clasamentul general

Sebastian Vettel - castigator Monaco 2017
Sebastian Vettel a câștigat cursa de la Monaco, germanul reușind să "rezolve" ecuația învingătorului cu ocazia singurei opriri la boxe atunci când l-a devansat pe coechipierul Kimi Raikkonen.

Formula 1 - Kimi Raikkonen va pleca din pole position în cursa din Monaco

Kimi Raikkonen - pole position Monaco 2017
Finlandezul Kimi Raikkonen a reușit să obțină pole positionul în calificările de la Monte Carlo, pilotul echipei Ferrari devansându-i pe coechipierul Sebastian Vettel și pe Valtteri Bottas. Lewis Hamilton s-a confruntat cu probleme de aderență la mașina sa în Q2 și nu a reușit să urce mai sus de locul 14.

Germanul Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1

Nico Rosberg - campion mondial 2016
Nico Rosberg este noul campion mondial al Formulei 1, germanul reușind să câștige cea mai prestigioasă competiție din motorsport după ce și-a conservat inteligent avantajul avut în fața lui Lewis Hamilton. Chiar dacă a câștigat ultima cursă a sezonului, desfășurată la Abu Dhabi, Hamilton nu a putut să remonteze deficitul de 12 puncte, trebuind să se mulțumească la final cu titlul de vice-campion.

Formula 1 - cursa decisivă de la Abu Dhabi îl are în pole position pe Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - pole position Abu Dhabi 2016
Lewis Hamilton crede până la capăt în șansa sa la titlul mondial, englezul reușind să obțină pole positionul pentru cursa decisivă a sezonului 2016, de la Abu Dhabi. Nico Rosberg va pleca în cursă de pe locul secund, fiindu-i suficient mâine chiar și un loc trei la final, indiferent dacă Hamilton va câștiga.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus și în Brazilia, apropiindu-se la doar 12 puncte de Rosberg

Lewis Hamilton - castigator Brazilia 2016
Lewis Hamilton a reușit să câștige și în Brazilia, pe un circuit încercat serios de o ploaie ce a dus la câteva înreruperi ale cursei, dar și la abandonuri cauzate de accidente. Totuși, Nico Rosberg a gestionat perfect ostilitățile, multumindu-se cu un liniștit loc secund ce-i permite să plece în cursa finală a sezonului cu un avantaj de 12 puncet în clasamentul general. Podiumul a fost completat de Max Verstappen, tânărul olandez făcând în ultima parte a cursei un adevărat spectacol, prin depășirile afectuate.

Formula 1 - Lewis Hamilton câștigă în Mexic și se apropie de Rosberg în clasamentul general

Lewis Hamilton - castigator Mexic 2016
Lewis Hamilton a câștigat fără probleme cursa din Mexic, reușind să micșoreze cu încă șapte puncte distanța ce-l separă de Nico Rosberg în clasamentul general al piloților. Germanul a sosit pe locul doi și va avea un avantaj de 19 puncte înaintea ultimelor două curse rămase de disputat în 2016.

Formula 1 - Hamilton nu renunță la lupta pentru titlu și obține pole position în Mexic

Lewis Hamilton - pole position Mexic 2016
Lewis Hamilton își menține șansele pentru titlul piloților, obținând pole positionul în calificările contând pentru Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Pilotul echipei Mercedes  l-a devansat pe Nico Rosberg, coechipierul și în același timp marele său rival în sezonul actual.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în SUA, păstrându-și astfel șansele la titlul mondial

Lewis Hamilton - castigator Austin 2016
Lewis Hamilton a câștigat cursa desfășurată la Austin, englezul reușind astfel să reducă distanța ce-l desparte de Nico Rosberg în clasamentul general al piloților. Rosberg a sosit la final pe locul doi, într-o cursă marcată de abandonurile lui Kimi Raikkonen și Max Vertstappen. Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Formula 1 - Nico Rosberg câștigă în Singapore și redevine lider în clasamentul general

Nico Rosberg - castigator Singapore 2016
Nico Rosberg a câștigat cursa din Singapore, ocazie cu care a revenit în fruntea clasamentului general al piloților, în fața lui Lewis Hamilton. Englezul a reușit însă să limiteze daunele, terminând pe locul trei, în spatele lui Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Formula 1 - Nico Rosberg va pleca din pole position în cursa din Singapore

nico Rosberg - pole position Singapore 2016
Nico Rosberg va pleca din pole position în cursa de pe circuitul stradal din Singapore, pilotul german dominând categoric calificările. Surptinzător, Lewis Hamilton a reușit doar un loc trei, fiind devansat de Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Formula 1 - Nico Rosberg s-a impus pe circuitul de la Monza, Hamilton a sosit al doilea

Nico Rosberg - castigator Monza 2016
Germanul Nico Rosberg s-a impus pe circuitul de la Monza, reușind astfel să bifeze cea de-a șaptea cursă câștigată anul acesta și să se apropie la doar două puncte de Lewis Hamilton, în clasamentul general. Englezul s-a clasat la final doar pe locul doi după un start complet ratat, în ciuda faptului că a plecat din pole position în cursă, locul trei fiind ocupat de Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Formula 1 - Nico Rosperg s-a impus pe circuitul belgian de la Spa

Nico Rosberg - castigator Spa 2016
Germanul Nico Rosberg a câștigat cursa desfășurată pe circuitul belgian de la Spa Francorchamps, pilotul echipei Mercedes fiind unul dintre puținii driveri ce nu s-a confruntat cu probleme pe durata competiției. Podiumul a fost completat la final de Daniel Ricciardo și Lewis Hamilton, acesta din urmă plecând la start de pe locul 21.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Hockenheim

Lewis Hamilton - castigator Hockenheim 2016
Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Hockeinheim, englezul reușind din nou să-l depășească pe Nico Rosberg imediat după startul cursei. Același lucru l-au reușit și ambii piloți Red Bull, aceștia completând și podiumul final al cursei, în ordinea Daniel Ricciardo și Max Versappen.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat lejer pe Hungaroring

Lewis Hamilton - castigator Ungaria 2016, Hungaroring
Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, englezul tranșând repede disputa sa cu Nico Rosberg încă de la startul cursei de pe Hungaroring.

Formula 1 - Hamilton a câștigat la Silverstone, într-o cursă fără istoric

Lewis Hamilton - castigator Silverstone 2016
Englezul Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, cursa de la Silverstone fiind însă mai anostă ca niciodată în ciuda ploii ce a însoțit startul său. Astfel, primii cinci piloți pe grila de start și-au păstrat pozițiile și la finalul cursei, după Hamilton clasându-se Nico Rosberg, Max Verstappen, Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen.

Formula 1 - Nico Rosberg s-a impus în cursa din Azerbadjan

Nico Rosberg - castigator Baku 2016
Nico Rosberg a profitat din plin de pole positionul obținut ieri pe circuitul stradal din Baku, câștigând într-o manieră destul de lejeră cursa de astăzi, contând ca și Mare Premiu de Formula 1 al Europei. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel (Ferrari) și de Sergio Perez (Force India).

Formula 1 - Nico Rosberg va pleca din pole position în Azerbadjan

Nico Rosberg - pole position Baku 2016
Germanul Nico Rosberg va pleca din pole position în prima ediție a Marelui Premiu de Formula 1 al Europei, într-o cursă ce se desfășoară pe un circuit amenajat pe străzile capitalei Azerbadjanului, Baku. Pilotul echipei Mercedes va fi urmat pe grila de start de Daniel Ricciardo (Red Bull) și de cei doi piloți Ferrari (Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen), în timp ce Sergio Perez (Force India) va pleca de pe locul șapte, în ciuda faptului că a obținut al doilea timp în calificări. Schimbarea cutiei de viteze la monopostul său i-a adus o penalizare de cinci locuri pe grilă.

Formula 1 - Lewis Hamilton și-a mai adăugat o victorie în palmares, în Canada

Lewis Hamilton - castigator Canada 2016
Lewis Hamilton a reușit să câștige cursa din Canada, la această victorie "contribuind" din plin și eșecul strategiei Ferrari alese pentru Sebastian Vettel, plecat excelent de pe al treilea loc pe grila de start și ajuns în poziția de lider chiar în primul viraj.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus magistral în ploaia de la Monte Carlo

Lewis Hamilton - castigator Monaco 2016
Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, într-una dintre cele mai frumoase curse desfășurate în ultimii ani, ploaia contribuind decisiv la spectacolul de pe pistă. Englezul a reușit așadar să se impună în fața lui Daniel Ricciardo, plecat din pole position, și a unui surprinzător Sergio Perez, care a știut să profite la maximum de accidentele și desele răsturnări de situație de pe timpul cursei.

Formula 1 - pole position de senzație pentru Daniel Ricciardo la Monte Carlo

Daniel Ricciardo - pole position Monaco 2016
Australianul Daniel Ricciardo va pleca mâine din pole position în cursa din Monaco, pilotul Red Bull reușind să fie cel mai rapid în calificări, devansându-i pe favoriții de la Mercedes și confirmând saltul de performanță înregistrat de echipa sa. Nico Rosberg s-a clasat al doialea, în timp ce Lewis Hamilton a întâmpinat din nou probleme la motorul monopostului său, raușind abia al treilea timp.

Pagini

Subscribe to RSS - rezultate Formula 1