masini electrice

Încărcarea bateriilor mașinilor electrice s-ar putea face și din mers, după cum ne demonstrează Renault

Renault Kangoo ZE - incarcare wireless
Renault lucrează la un proiect de dezvoltare a unei metode pentru încărcarea din mers a mașinilor electrice, constructorul francez reușind să facă și o demonstrație practică în acest sens utilizând un model Kangoo ZE.

Prețul mașinilor electrice ar putea scădea la nivelul celor tradiționale, începând cu anul 2020

Renault ZOE 2018
Gilles Normand, unul dintre vicepreședinții diviziei de mașini electrice Renault, crede cu tărie faptul că imediat după anul 2020 prețurile unor modele precum actualul ZOE vor scădea la nivelul automobilelor de diemnsiuni similare ce utilizează motoare termice.

Primul model electric de la Volvo va oferi o autonomie de cel puțin 400 de km

Volvo - primul model electric
Primul model electric ce va fi lansat de Volvo ar putea costa în jur de 35.000 de euro și va oferi o autonomie de cel puțin 400 de km. Cel puțin asta alăsat să se înțeleagă șeful Volvo SUA, Lex Kerssemakers.

Tesla va începe producția pentru Model 3 în vara acestui an

Tesla Model 3 - startul productiei in iulie 2017
Tesla ar putea începe producția mult așteptatului Model 3 în luna iulie 2017, conform unui document oficial semnat de Elon Musk. În scrisoarea trimisă către acționarii companiei sunt raportate și rezultatele financiare din ultimul trimestru al anului trecut, materializate prin pierderi de 121 de milioane de dolari.

Volkswagen e-Golf facelift are un preț de start de 35.900 de euro, în Germania

VW e-Golf facelift - pret
Volkswagen a anunțat disponibilitate pentru comandă a noului e-Golf facelift, versiunea electrică a legendarului automobil compact urmând a avea un preț de start de 35.900 de euro, în GermaniaUPDATE (20.09.2017) - prețul de start în România pentru VW e-GOLF este de 37.564 de EURO, TVA inclus.

"Das Elektroauto" - noul Opel Ampera-e ni se prezintă, înainte de a-și face debutul în Europa

Noul Opel Ampera-e
Opel se pregătește să lanseze în Europa noul Ampera-e, modelul electric alintat de germani "Das Elektroauto" fiind capabil să ofere o autonomie de 520 de km, conform standardelor NEDC. Prima țară în care clienții pot deja plasa comenzi este Norvegia, fiind deja adunate nu mai puțin 3.400 de cereri concrete de achiziție.

Ford a adus și în Europa noul Focus electric. Prețul său este similar cu cel al unui BMW i3

Ford Focus electric
Ford a lansat cea mai nouă generație a versiunii electrice Focus și în Europa, aceasta putând fi pentru moment comandată doar în șapte țări de pe vechiul continent.

Volvo va lansa prima sa mașină electrică în anul 2019

Volvo T8 Twin Engine
Volvo pregătește lansarea primului său model 100% electric, eveniment ce se va petrece în 2019 și care va fi precedat de introducerea în ofertă și a unui nou sistem plug-in hybrid Twin Engine, bazat pe un motor pe benzină în trei cilindri.

Tesla Model 3 nu va putea fi dotată cu o baterie mai mare de 100 de kWh

Tesla Model 3
Atunci când va fi lansată (și dacă va mai fi vreodată lansată) Tesla Model 3 nu va primi pachetul de baterii de 100 de kWh oferit la ora actuală pe Model S și Model X.

Faraday Future a primit un număr impresionat de precomenzi pentru modelul FF 91

Faraday Future FF 91 - record rezervari
La doar două zile trecute de la prezentarea lui FF 91, americanii de la Faraday Future au contorizat peste 64.000 de precomenzi pentru modelul electric ce va fi lansat pe piață în cel mai fericit caz în 2018.

Faraday Future a prezentat în Las Vegas modelul electric FF 91

Faraday Future FF 91
Americanii de la Faraday Future au prezentat la CES 2017 modelul FF 91, mașină electrică ce ar trebui să intre în producția de serie în viitorul nu foarte îndepărtat. Modelul prezentat la Las Vegas preia mare parte din soluțiile tehnice folosite de conceptul FFZERO1, prezentat fix acum un an tot în orașul jocurilor de noroc, dar ni se înfățișează cu o caroserie radical modificată.

Ford Mustang va avea și o versiune hibridă, începând din 2020

Ford Mustang 2017
Ford a prezentat astăzi primele detalii legate de viitorul său portofoliu de mașini electrice și hibrid ce vor fi lansate până în anul 2020 și care va cuprinde nu mai puțin de 13 astfel de modele. Printre acestea se numără și variante hibrid pentru legendarul Mustang, dar și pentru "monstrul" F-150.

Volkswagen va prezenta la Detroit un al doilea concept electric din familia I.D.

Volkswagen I.D. Concept - Detroit 2017
Volkswagen va prezenta la Detroit un nou concept din familia I.D., primele sale schițe publicate astăzi ducându-ne cu gândul la un microbuz electric, cu forme inspirate de legendarul model german ce a marcat perioada anilor '60.

Tesla a "furat" un important inginer de la Volvo, specializat în dezvoltarea interioarelor de automobile

Tesla Model S - interior
Americanii de la Tesla au reușit o mutare interesantă la nivelul departamentului ce se ocupă cu dezvoltarea interioarelor automobilelor, angajându-l pe Anders Bell, fostul director de dezvoltare tehnică al Volvo și unul dintre oamenii cheie ce au contribuit la crearea mult lăudatelor habitacluri ale noilor XC90, S90 și V90.

Americanii de la Lucid Motors vor folosi atât baterii produse de LG Chem, cât și de Samsung SDI

Lucid Motors Air
La doar două săptămâni trecute de la anunțul colaborării dintre Lucid Motors și Samsung SDI, iată că americanii vin și confirmă un acord similar încheiat și cu rivalii de la LG Chem, în scopuri similare - furnizarea de baterii pentru viitoarele automobile electrice produse de Lucid Motors.

Pagini

Subscribe to RSS - masini electrice