WRC

Sezonul 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri va aduce la start și noile modele Toyota Yaris WRC

Yaris WRC 2017
Mâine, 19 ianuarie, va începe un nou sezon din Campionatul Mondial de Raliuri, la startul tradiționalei etape din Monte-Carlo urmând a se alinia și noile modele Toyota Yaris WRC.

Toyota are de gând să lanseze un hot hatch bazat pe Yaris

Toyota Yaris hot hatch
Toyota și-a anunțat astăzi discret intențiile de a construi o viitoare variantă "hot" pentru Yaris, japonezii urmând a folosi la dezvoltarea noului model experiența pe care o vor dobândi prin revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri.

"Tsunami-ul" Dieselgate mătură tot - Volkswagen și-a anunțat retragerea din WRC

Volkswagen se retrage din WRC
Volkswagen și-a anunțat ieșirea din Campionatul Mondial de Raliuri, motivele ținând evident de enormele probleme generate de scandalul Dieselgate. 

Citroen marchează revenirea în Mondialul de Raliuri prin conceptul C3 WRC

Citroen C3 WRC Concept
Citroen își pregătește revenirea în WRC cu o mașină ce are la bază noua generație C3, fapt pentru care Salonul Auto de la Paris va găzdui prezentarea conceptului C3 WRC, model ce nu diferă cu mult de ceea ce vom vedea anul viitor pe specialele Mondialului de Raliuri.

WRC - belgianul Thierry Neuville a câștigat Raliul Sardiniei 2016

Thierry Neuville - castigator Raliul Sardiniei 2016
Belgianul Thierry Neuville a câștigat la mare luptă Raliul Sardiniei 2016, reușind să-l devanseze la final pe Jari-Matti Latvala cu numai 24.8 secunde. Neuville mai are însă de așteptat să vadă dacă victoria îi va fi confirmată oficial, după ce arbitrii raliului italian au descoperit faptul că Hyundai-ul său i20 WRC folosește geamuri neomologate pentru portierele spate.

WRC - Kris Meeke a obținut victoria în Raliul Portugaliei

Kris Meeke - castigator Raliul Portugaliei 2016
Nord-irlandezul Kris Meeke a reușit o victorie de senzație în Raliul Portugaliei, finalul ultimei speciale din ziua de duminică văzând Citroen-ul DS 3 WRC pilotat de Meeke la peste 29 de secunde în fața lui Andreas Mikkelsen (VW Polo R WRC), clasat pe locul doi. Sebastien Ogier, campionul mondial en-titre, s-a clasat abia pe locul trei, după ce două pene de cauciuc i-au creat mari probleme.

WRC - Hayden Paddon s-a impus în Argentina, la volanul Hyundai-ului său i20

Hayden Paddon - castigator Raliul Argentinei 2016
Neo-zeelandezul Hayden Paddon a adus prima victorie în WRC pentru noul Hyundai i20, pilotul de la antipozi reușind să se impună în Raliul Argentinei, după o luptă fascinantă cu marii favoriți de la Volkswagen. Paddon a câștigat raliul cu un avans de 14.3 secunde în fața campionului mondial în exercițiu, francezul Sebastien Ogier.

WRC - Jari-Matti Latvala a câștigat ediția 2016 a Raliului Mexicului

Jari-Matti Latvala - castigator Raliul Mexicului 2016
Volkswagen continuă să scrie istorie cu al său Polo R WRC, după ce Jari-Matti Latvala a câștigat Raliul Mexicului. Finlandezul s-a impus în fața campionului mondial en-titre, Sebastien Ogier și a spaniolului Dani Sordo (Hyundai i20 WRC). Este cea de-a 37-a victorie pentru VW în 42 de etape de mondial, constructorul german egalându-și un alt record stabilit anii trecuți - 12 victorii consecutive în WRC.

WRC - Sebastien Ogier s-a impus în Raliul Suediei 2016. Simone Tempestini a terminat pe 9 în WRC 2

Sebastien Ogier - castigator Raliul Suediei 2016
Sebastien Ogier  reușit să obțină o nouă victorie în Campionatul Mondial de Raliuri, după ce s-a impus și în ediția 2016 a Raliului Suediei. Pilotul echipei de uzină Volkswagen i-a devansat pe neozeelandezul Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) și pe norvegianul Mads Ostberg, la volanul unui Ford R5 WRC. Distanța dintre cei trei nu a depășit un minut la finalul raliului.

Simone Tempestini va lua startul în Raliul Suediei, unul complet atipic anul acesta

Simone Tempestini este pregătit să ia startul în Raliul Suediei 2016, la volanul aceluiași Ford Fiesta R5, cu interes principal în clasamentul WRC 2. Condițiile de vreme sunt însă total atipice pentru ceea ce ne obișnuise etapa nordică, căldura din ultima vreme topind aproape în totalitate zăpada și transformând mare parte din speciale într-unele pe noroi. 

Simone Tempestini este mulțumit de experiența acumulată în Raliul Monte-Carlo 2016

Simone Tempestini - Monte Carlo 2016
Raliul Monte-Carlo, prima etapă din WRC în 2016, a însemnat și prima participare pentru Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi în WRC 2 cu modelul Ford Fiesta R5. După două zile cu momente dificile, finalul a fost unul foarte bun pentru echipajul NRA.

WRC - Sebastien Ogier a câştigat Raliul Monte-Carlo 2016

Sebastien Ogier - castigator Monte-Carlo 2016
Ediția 2016 a Raliului Monte-Carlo a fost câștigată și anul acesta de Sebastien Ogier. Francezul, la volanul unui VW Polo R WRC a reușit să se impună aici pentru a treia oară consecutiv, alăturându-se prin această performanță unor nume mari din istoria mondialului de raliuri - Sandro Munari, Walther Rohrl, Tommi Makkinen și Sebastien Loeb.

Napoca Rally Academy pariază în 2016 pe juniorii săi

Napoca Rally Academy - strategie sezonul 2016
Napoca Rally Academy, o echipă care a susținut întotdeauna tinerele talente din lumea sporturilor cu motor autohtonă, va miza în 2016 pe juniorii Simone Tempestini, Florin Tincescu și Norbert Maior. Încălzirea echipei va avea loc în acest weekend la Covasna Winter Rally. 

Simone Tempestini va începe sezonul 2016 cu Raliul Monte-Carlo

Simone Tempestini - sezonul 2016
Aventura internațională din 2016 începe pentru Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi o dată cu Raliul Monte-Carlo. Cel mai tânăr campion din istoria României va participa la cel puțin două etape din WRC 2 și va face un sezon complet în Junior WRC.

WRC - Sebastien Ogier este din nou campion mondial, după victoria din Australia

Sebastien Ogier - campion mondial 2015
Francezul Sebastien Ogier a câștigat Raliul Australiei, reușind prin această victorie să-și adjudece și un nou titlu mondial, cu trei etape înainte de încheierea sezonului 2015. Pe podiumul din Australia au mai urcat coechipierul acestuia de la Volkswagen, Jari-Matti Latvala și Kris Meeke, la volanul unui Citroen DS 3 WRC.

Pagini

Subscribe to RSS - WRC