emisii NOx

Birourile Audi din Germania au fost din nou vizate de perchezițiile procurorilor

AUdi 3.0 V6 TDI - scandalul Dieselgate
Procurorii germani au efectuat noi percheziții la birourile Audi, vizate de această dată fiind sediul central de la Ingolstadt, fabrica de la Neckarsulm, dar și câteva reședințe private ale unor responsabili Audi. 

Alte 127.000 de mașini diesel Audi vor fi rechemate în service-urile din Europa

Audi A8 V6 TDI - rechemare service Dieselgate
Audi este nevoită să recheme în service alte circa 127.000 de mașini diesel EURO 6, la cererea expresă a KBA (Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania). Problema ține din nou de utilizarea software-ului ce dezactivează sistemele de filtrare a oxidului de azot în condiții de trafic real.

Germania - vânzările de mașini diesel au scăzut serios în 2017

Germania - vanzari masini noi, 2017
Vânzările de mașini diesel noi pe piața din Germania au scăzut cu 13 procente în 2017, scandalul Dieselgate și interminabilele discuții legate de emisiile reale de noxe determinând clienții să se îndrepte spre motorizările pe benzină, hibride sau electrice.

Audi a prelungit programul "rabla" dedicat mașinilor diesel vechi, în Germania

Audi A4 Avant g-tron
Audi a prelungit în Germania programul "rabla" dedicat mașinilor diesel mai vechi, clienții interesați putând astfel cumpăra la un preț redus un model EURO 6 nou până la data de 31 martie 2018.

Noi probleme pentru Volkswagen - utilitara T6 Multivan nu se mai vinde în Germania în versiunile TDI

VW Multivan T6 - emisii NOx
Volkswagen a decis să stopeze livrările utilitarei de familie T6 Multivan către dealerii săi din Germania, atunci când vine vorba de exemplarele motorizate TDI. Decizia a fost luată după ce (culmea...) constructorul german a r fi descoperit faptul că motoarele TDI din familia EA288 ar emite cantități de NOx mult peste limitele legale.

Dieselgate - BMW se află din nou în vizorul procurorilor germani

BMW 320d Touring - emisii NOx, investigatie DUH
BMW a intrat din nou în vizorul procurorilor din Munchen după ce organizația de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH) a acuzat direct constructorul german că ar fi utilizat dispozitive similare celor folosite de VW pentru păcălirea testelor de emisii poluante.

Accesul "motorizat" în Londra va fi taxat serios, în cazul automobilelor vechi și poluante

Londra - T-Charge
Autoritățile londoneze au introdus începând cu data de 23 octombrie o nouă taxă pentru circulația automobilelor în marea metropolă britanică. Astfel, proprietarii mașinilor mai vechi de anul 2006 ce nu respectă normele de poluare EURO 4 vor fi nevoiți să scoată din buzunar 10 lire sterline pentru fiecare zi de "plimbare" în Londra.

Septembrie 2017 marchează în Europa introducerea testelor WLTP și RDE în locul contestatului NEDC

WLTP vs. NEDC
De mâine, 01 septembrie, toate modelele noi de automobile ce vor fi vândute în Europa vor trebui să treacă prin teste de măsurare a emisiilor poluante cu totul noi. Botezate WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) și RDE (real driving emissions), acestea vin să înlocuiască vechiul standard NEDC - atât de hulit de consumatori prin prisma faptului că valorile de consum indicate oficial difereau în mare măsură de cifrele obținute în traficul real.

Configuratorul Mercedes-Benz E-Class nu mai oferă posibilitatea alegerii versiunii E 350 d

Mercedes-Benz E 350 d
Mercedes-Benz a scos din oferta noii generații E-Class versiunea diesel E 350 d, constructorul german lucrând pentru moment la modificări tehnice ce au darul să scadă și mai mult emisiile de NOx generate de motorul V6 de 3.0 litri ce propulsează mașina. Nici configuratorul din România al mărcii germane nu mai permite alegerea respectivei variante de motorizare.

Scandalul Dieselgate - Volkswagen crease un laborator special dezvoltării softului "minune", situat chiar la Wolfsburg

Dieselgate - birou dedicat VW la Wolfsburg
Se pare că Volkswagen crease un departament dedicat dezvoltării softului special de păcălire a testelor de emisii poluante, sediul acestuia fiind situat chiar lângă birourile mai marilor companiei, în Wolfsburg. Informația vine chiar din interiorul Volkswagen, din partea unor persoane ce au legătură strânsă cu subiectul și care au acceptat să vorbească, sub anonimat, cu jurnaliștii de la Bloomberg.

Povestea Dieselgate face ca 300.000 de mașini diesel EURO 5 noi să rămână fără clienți, în Germania

Volkswagen Passat AllTrack - 2012
Scandalul Dieselgate a făcut ca dealerii de mașini din Germania să rămână pe stoc cu circa 300.000 de mașini diesel EURO 5, tot mai greu de vândut în perspectiva posibilelor interdicții de circulație ce ar putea fi impuse în orașe precum Munchen sau Stuttgart.

O companie britanică a lansat pe piață un dispozitiv ce poate reduce drastic emisiile de noxe și consumul de combustibil

CGON ezero
Compania britanică CGON a lansat pe piață un dispozitiv "revoluționar", capabil să reducă emisiile de noxe ale oricărui automobil propulsat de un motor termic cu până la 80%. Așa numitul CGON ezero poate reduce și consumul de combustibil cu 20 de procente grație unei tehnologii ce utilizează hidrogenul generat prin electroliză.

Porsche acordă 5.000 de euro primă pentru casarea unui automobil diesel vechi

Porsche - prima casare diesel vechi
Iată că și Porsche a anunțat acordarea de bonusuri financiare pentru clienții ce renunță la mașinile diesel vechi în favoarea unui Porsche nou, EURO 6.

Programul "Rabla TDI" de la Volkswagen a debutat în Germania, cu prime cuprinse între 2.000 și 10.000 de euro

Volkswagen - program de casare TDI
Volkswagen a publicat astăzi detaliile programului prin care va acorda prime clienților din Germania ce-și schimbă vechile mașini TDI cu unele din gama actuală de modele ale constructorului din Wolfsburg. Astfel, sumele acordate drept bonus variază între 2.000 și 10.000 de euro și pot fi suplimentate dacă mașina nouă este una "verde".

Volkswagen va acorda o primă pentru schimbarea mașinilor vechi motorizate diesel

Volkswagen - prima schimbare masini diesel vechi
Grupul Volkswagen va pregăti un program de stimulare a clienților săi pentru a-și schimba mașinile diesel vechi cu automobile de ultimă generație.

Pagini

Subscribe to RSS - emisii NOx