Știri

Audi va aduce la Frankfurt un concept electric capabil să ruleze autonom pe nivel 5

Fotocredit: 

Audi
Audi - concept autonom nivel 5, Frankfurt 2017
Audi va prezenta la Frankfurt un concept electric cu totul nou, gândit să prefigureze viziunea companiei din Ingolstadt legată de rularea 100% autonomă pe nivelul 5. Conceptul, materializat printr-un automobil de clasă medie (asemănător șa și dimensiuni cu A4), va da posibilitatea șoferului și pasagerilor să-și ocupe timpul rezervat călătoriilor cu activități diverse, fără a mai fi preocupați de dificultățile traficului.
 
Propulsat de nu mai puțin de patru motoare electrice, noul concept electric și autonom Audi poate rula după o încărcare completă a bateriilor până la 800 de km. Totodată, acesta va pune la dispoziția pasagerilor tehnologii futuriste de conectivitate și de interacțiune om/mașină.
 
Audi - concept electric autonom Frankfurt 2017
 
Alături de noul concept, standurile Audi de la Frankfurt vor găzdui prezentarea unui al doilea concept electric dezvoltat pe baza deja cunoscutului Audi e-tron Sportback. Cu o caroserie tipică pentru un SUV coupe, studiul de tehnologic și de design măsoară 4.9 metri lungime și folosește pentru propulsie trei motoare electrice ce livrează cuplul motor la toate cele patru roțile grație unui sistem quattro special adaptat. Puterea motoarelor ajunge le nu mai puțin de 500 de CP.
 
O caracteristică specială a conceptului SUV Audi este dată de tehnologiile inteligente de rulare autonomă de nivel 4 - capabile să preia de la șofer mare parte dintre responsabilitățile legate de condus, la viteze de până în 130 de km/h.
 
Noul Audi A8 își va "etala" la Frankfurt capabilitățile de rulare autonomă de nivel 3, tehnologiile Audi AI urmând a fi prezentate și explicate în detaliu de oficialii companiei germane.
 
Lista de premiere Audi va mai cuprinde versiunile g-tron (alimentate cu CNG) ale noilor A4 Avant și A5 Sportback, un nou model RS Avant, dar și o versiune cu tracțiune spate a supersportivei R8.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: