Știri

Tesla anunță un nou update pentru Autopilot, dar scoate din ofertă versiunea Model S 60

Fotocredit: 

Tesla
Tesla software 8.1 - Autopilot
Luna aprilie 2017 marchează pentru Tesla lansarea unui nou update de software care, ajuns la versiunea 8.1, include o nouă versiune Tesla Autopilot ce permite efectuarea unei game și mai variate de manevre legate de rularea autonomă.
 
Astfel, noua versiune Autopilot ce poate fi descărcată la bordul modelelor Tesla Model S sau Model X fabricate după luna octombrie 2016 permite funcției Autosteer să controleze sistemul de direcție la viteze de până la 130 de km/h, cu condiția ca șoferul să țină mâinile pe volan. Funcția Auto Lane Change va permite schimbarea automată și în siguranță a benzii de circulație, după ce șoferul semnalizează în prealabil. Mașinile Tesla vor putea avertiza șoferul în cazul în care sunt depășite marcajele benzilor de circulație, fără semnalizare.
 
Alte noi funcții Autopilot vor permite găsirea unui loc liber în parcare, parcarea și ieșirea din parcare fără ca șoferul să se mai afle la volan.
 
Din luna aprilie Tesla va înceta să mai comercializeze versiunea de bază Model S 60, pe motivul slabei cereri din partea clienților. Aceștia preferă versiunile cu baterie de 75 de kWh sau mai puternice. Totuși, posesorii unei Tesla Model S 60 echipată cu hardware-ul complet Autopilot vor putea face un upgrade "over-the-air" la o variantă ce permite o autonomie similară versiunii cu baterie de 75 de kWh.
 
În comunicatul de presă Tesla face referire și la iminenta lansare pe piață a noului Model 3, eveniment ce va avea loc "spre sfârșitul anului 2017". Compania americană a ținut încă o dată să facă distincția clară între noul model și sedanul Model S, pe fondul confuziei din rândul unora dintre clienți, care au crezut că noul Model 3 este urmașul de drept pentru Model S.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: