Știri

Mercedes-Benz colaborează cu Bosch pentru a dezvolta tehnologiile manevrelor de parcare autonome

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Automated Valet Parking
Mercedes-Benz lucrează împreună cu Bosch la dezvoltarea tehnologiilor ce permit parcarea autonomă a mașinii, fără ca șoferul să se afle la bord. Astfel, primele demonstrații practice încheiate cu succes au avut loc în parcarea Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart.
 
Grație sistemului botezat Automated Valet Parking automobilele Mercedes-Benz pot parca singure în locul ales de șofer prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, cele două companii germane dezvoltând în acest sens atât tehnologiile ce se află la bordul mașinii, cât și infrastructura tehnică necesară ariei de parcare.
 
Automated Valet Parking poate însă gestiona la un nivel și mai înalt "operațiunile" legate de zonele de parcare, mașinile compatibile putând ieși de pe locurile de parcare și ulterior rula spre locul în care șoferii le așteaptă. Astfel se deschide perspectiva dezvoltării nișei de rent-a-car, clienții unui asemenea serviciu putând avea un acces mult mai facil la automobile.
 
 
Compania Bosch furnizează toată infrastructura necesară pentru a fi montată în parcari, complexele sisteme interacționând inteligent cu tehnologiile dezvoltate de către Mercedes-Benz și implementate la bordul automobilelor sale. Se creează astfel coridoare sigure de rulare în interiorul parcărilor, senzorii montați pe mașini fiind capabili în orice moment să detecteze obstacolele staționate sau în mișcare, pentru siguranța deplină a manevrelor de parcare.
 
Proiectul pus în practică de Mercedes-Benz și Bosch este supervizat îndeaproape de autoritățile locale din Stuttgart și de către instituțiile responsabile cu siguranța circulației (KBA și TUV), iar obținerea autorizației finale ce va permite utilizarea Automated Valet Parking în parcările publice compatibile se va materializa undeva la începutul anului 2018.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: