Știri

Renault SYMBIOZ - conceptul ce materializează viziunea francezilor asupra viitorului mobilității

Fotocredit: 

Renault
Renault SYMBIOZ
Renault a dezvăluit la Frankfurt conceptul SYMBIOZ - "operă de artă" ce are darul de a ne transporta în viitorul în care automobilele electrice complet autonome pot interacționa cu alte vehicule similare, cu infrastructura rutieră sau a marilor metropole și nu în ultimul rând cu locuința complet conenctată la o lume digitală a anului 2030.
 
"Modul în care utilizăm mașinile se schimbă. Deja o mașină este mai mult decât un simplu mijoc de deplasare dintr-un loc în altul, devenind grație tehnologiilor de la bord un spațiu interactiv și personalizat ce conectează pasagerii cu alte mașini, oameni sau obiecte din jurul lor", declară Thierry Bolloré, vice-președintele executiv al Grupului Renault. "Privind spre anul 2030 ne putem imagina scenarii ce presupun utilizarea mult mai eficientă a energiei,a conectivității și a rulării autonome - cu scopul clar de a ne îmbunătăți modul de viață și de a călători", a mai spus acesta.
 
Astfel, SYMBIOZ poate deveni fără probleme o prelungire inteligentă a spațiului de locuit sau al biroului fără ca șoferul sau pasagerii să simtă vreun moment linia de demarcație dintre cele două entități.
 
 
Propulsat de un cuplu de motoare electrice ce angreanează fiecare câte o roată de pe puntea spate și livrează îmreună 680 de CP, Renault SYMBIOZ ar putea accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de șase secunde.
 
O baterie de 72 de kWh alimentează motoare cu energie electrică, fiind capabilă să asigure o autonomie de peste 500 de km în condiții de trafic real. Aceeași baterie ar putea fi încărcată până la 80% în doar 20 de minute cu ajutorul unui dispozitiv inductiv.
 
Pentru moment însă, toate datele tehnice sunt mai degrabă pur orientative dat fiind faptul că SYMBIOZ este doar un exercițiu de imaginație, constructorul francez promițând însă că va veni în 2018 cu un automobil similar ce va fi capabil să și demonstreze pe șosea toate aceste tehnologii futuriste.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: