Motorsport

Noul BMW M5 va fi Safety Car în competițiile din MotoGP

BMW M5 - MotoGP Safety Car
Noul BMW M5 va deveni Safety Car în MotoGP, prima apariție pe pista de concurs urmând a avea loc pe 10 noiembrie la Valencia, o dată cu marea finală a sezonului 2017. Sedanul de super-performanță va înlocui așadar vechiul BMW M2 în postura de mașină de siguranță, BMW M GmbH fiind partener de aproape 20 de ani cu organizatorul competițiilor din motomondialul de viteză - Dorna Sports.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat cel de-al patrulea titlu mondial din carieră

Lewis Hamilton - campion mondial 2017
Lewis Hamilton a devenit campion mondial pentru cea de-a patra oară în carieră, la finele cursei câștigate în Mexic de olandezul Max Verstappen. Hamilton este așadar cel mai titrat pilot britanic din Formula 1, egalându-i la numărul de titluri pe Sebastian Vettel și pe Alain Prost.

Formula 1 - Hamilton câștigă în Japonia și este tot mai aproape de un nou titlu mondial

Lewis Hamilton - castigator Suzuka 2017
Lewis Hamilton a reușit să obțină în Japonia o nouă victorie în sezonul 2017, succesul de la Suzuka apropiindu-l și mai tare de un nou titlu mondial. Acest lucru este "susținut" și de abandonul rivalului Sebastian Vettel, germanul de la Ferrari fiind nevoit să abandoneze imediat după start din cauza unor noi probleme tehnice apărute la monopostul său.

Formula 1 - Max Verstappen a câștigat cursa din Malaezia

Max Verstappen - castigator Sepang 2017
Max Verstappen a câștigat cursa de la Sepang, olandezul reușind astfel să contorizeze cel de-al doilea succes din carieră în MAarele Circ, la doar o zi după ce a ămplinit 20 de ani. Podiumul ultimei curse din Malaezia (dat fiind faptul că de la anul calendarul Formulei 1 nu va mai include circuitul asiatic) a fost completat de Lewis Hamilton și de Daniel Ricciardo.

Formula 1 - Renault va furniza motoare pentru McLaren, începând cu anul 2018

Renault va furniza începând cu anul viitor motoare echipei de Formula 1 McLaren - britanicii renunțând astfel la problematica relație cu Honda. Colaborarea dintre McLaren și Renault este o premieră absolută în lumea Marelui Circ, în ciuda istoriei glorioase a celor două nume grele (începută în 1977 și cuprinzând 814 curse bifate de McLaren și 591 de Renault - în rol de constructor de motoare).

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Spa-Francorchamps

Lewis Hamilton - castigator Belgia 2017
Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Spa-Francorchamps, completând astfel un weekend perfect ce a marcat și egalarea recordului de pole position-uri deținut până acum de Michael Schumacher. Rivalul în cursa pentru titlu și totodată liderul din clasamentul general, Sebastian Vettel a sosit al doilea, limitând la maximum pierderea de puncte.

Formula 1 - Sebastian Vettel a câștigat cursa de pe Hungaroring

Ferrari - dubla cursa Ungaria 2017
Sebastian Vettel s-a impus fără mari probleme în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, pilotul echipei Ferrari fiind urmat îndeaproape la finish de coechipierul Kimi Raikkonen. Echipierii Scuderiei de la Maranello i-au devansat pe Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Formula 1 - Vettel și Raikkonen vor pleca de pe prima linie a grilei în cursa din Ungaria

Sebastian Vettel - pole position Hungaroring 2017
Ferrari va monopoliza prima linie a grilei de start în cursa de mâine de pe HungaroringSebastian Vettel și Kimi Raikkonen dovedindu-se a fi cei mai rapizi în calificări. Astfel, Vettel obține prin pole position un avantaj psihologic în fața lui Lewis Hamilton, care nu a reușit mai mult de locul patru.

Este oficial - Porsche se retrage din clasa LMP1 a Mondialului de Anduranță

Porsche se retrage din LMP1 WEC
Porsche și-a anunțat oficial retragerea din clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranță WEC, constructorul din Stuttgart urmând a-și concentra eforturile spre Formula E - acolo unde va intra din 2019. Totuși, Porsche își va păstra angajamentele din competițiile de GT, alături de versiunea 911 RSR.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câştigat fără probleme cursa de la Silverstone

Lewis Hamilton - castigator Silverstone 2017
Lewis Hamilton a câştigat fără drept de apel cursa desfăşurată la Silverstone, englezul reuşind astfel să egaleze un nou record deţinut de Jim Clark - cele mai multe victorii (5) pe legendarul circuit britanic. Totodată, Hamilton este primul pilot din istorie care izbuteşte să lege patru victorii consecutive la Silverstone.

Formula 1 - Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa de la Silverstone

Lewis Hamilton - pole position Silverstone 2017
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa de casă de la Silverstone, englezul dominând fara prea mari probleme sesiunea de calificari.

Formula 1 - Valtteri Bottas s-a impus lejer în Austria

Valtteri Bottas - castigator Austria 2017
Valtteri Bottas a reușit cea de-a doua victorie din Formula pe circuitul din Austria, pilotul Mercedes știind perfect să profite de plecarea din pole position. Podiumul cursei de pe Red Bull Ring a fst completat de Sebatian Vettel și Daniel Ricciardo.

Formula 1 - Daniel Ricciardo a câștigat cursa nebună de la Baku

Daniel Ricciardo - castigator Baku 2017
Daniel Ricciardo a câștigat neașteptat cursa desfășurată pe străzile capitalei azere Baku, după ce marii favoriți s-au confruntat cu probleme mai mici sau mai mari. Ineditul podium a fost completat de Valtteri Bottas și Lance Stroll.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat fără probleme cursa din Canada

Lewis Hamilton - castigator Canada 2017
Lewis Hamilton a dominat fără drept de apel cursa din Canada, englezul adjudecându-și o nouă victorie ce-l apropie în clasamentul general de liderul Sebastian Vettel. Germanul s-a confruntat cu probleme imediat după start într-un acroșaj cu Verstappen, nereușind să se claseze la final mai sus de locul patru.

Formula 1 - Lewis Hamilton a obținut un nou pole position, în Canada

Lewis Hamilton - pole position Canada 2017
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa din Canada, englezul reușind să-l egaleze astfel pe legendarul Ayrton Senna în topul piloților cu cele mai multe plecări de pe prima poziție într-o cursă de Formula 1, adunând 65 astfel de performanțe.

Pagini

Subscribe to RSS - Motorsport