Mercedes-Benz Generation EQ

Mercedes-Benz sacrifică din profitul actual pentru viitorul mașinilor sale electrice

Mercedes-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz va demara un amplu program de reducere a cheltuielilor coroborat cu sacrificarea marjei de profit în vederea pregătirii lansării pe piață a viitoarelor modele electrice din familia EQ. Cuantificate la circa 4 miliarde de euro, tăierile de costuri au drept scop compensarea preconizatelor marje de profit ceva mai mici la vânzarea automobilelor electrice.
 

Mercedes-Benz Concept EQA - studiul ce prefigurează un viitor model electric compact de serie

Mercedes-Benz Concept EQC - teaser video
Mercedes-Benz va prezenta la Frankfurt conceptul EQA, cel de-al doilea studiu de design ce are rolul să pregătească terenul pentru viitoarele automobile electrice de serie din familia EQMercedes-Benz Concept EQA urmează astfel drumul deschis de Generation EQ, SUV pe care va fi construit EQC - primul astfel de model ce va fi produs în serie.

Mercedes-Benz ar putea fi împiedicată să folosească denumirea EQ pe piața din China

Mercedes-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz are probleme serioase în China pe tema impunerii noului brand EQ, dedicat viitoarelor sale automobile electrice. Astfel, producătorul auto local Chery Automobile Co. revendică proprietatea denumirii EQ, dat fiind faptul că deja comercializează sub logo-ul "eQ" un mic automobil electric.

Viitoarele modele hibrid Mercedes-Benz vor purta în denumire sufixul "EQ Power"

Toate viitoarele modele plug-in hybrid Mercedes-Benz vor purta în denumire sufixul "EQ Power", primul automobil ce va afișa pe capacul portbagajului respectivul logo urmând a fi noul S-Class facelift, în versiunea sa "verde".

Primul SUV 100% electric Mercedes-Benz va fi fabricat la Bremen

Mercedes-Benz Generation EQ - fabrica Bremen
Germanii de la Mercedes-Benz vor asambla primul lor model electric dezvoltat sub brandul EQ în fabrica din Bremen, de unde vor ieși primele exemplare de serie spre sfârșitul acestui deceniu. Bazat pe conceptul Generation EQ, noul model va fi un SUV în patru uși, cu alură de coupe și care va fi capabil să asigure o autonomie de rulare ce se va situa ]n jurul a 500 de km.

Daimler va construi o nouă fabrică de baterii pentru viitoarele "electrice" Mercedes-Benz și smart

Daimler ACCUMOTIVE - fabrica baterii Kamenz
Daimler a anunțat startul lucrărilor de construcție pentru o nouă fabrică de baterii pentru automobilele electrice, prin intermediul subsidiarei ACCUMOTIVE. Noua facilitate de producție este situată tot în orașul german Kamenz, acolo unde deja există o uzină similară și va furniza baterii pentru toate viitoarele automobile electrice sau plug-in hybrid ce vor fi lansate sub siglele Mercedes-Benz și smart.

Mercedes-Benz Generation EQ este conceptul ce dă tonul ofensivei "electricelor" gândite la Stuttgart

Mercede-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz a prezentat la Paris conceptul Generation EQ, studiu materializat printr-un SUV electric cu alură de coupe și care are misiunea de a ne arăta în ce direcție o va lua compania germană atunci când vine vorba de viitoarele sale automobile. Totodată, Generation EQ inaugurează o nouă denumire de brand pentru Mercedes-Benz, acronimul EQ (Electric Intelligence) urmând a însoți toate modelele electrice de serie ce vor fi lansate în viitor.
Subscribe to RSS - Mercedes-Benz Generation EQ