Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover va adopta un nomenclator inedit pentru toate modelele din portofoliu

Jaguar F-Type P380 AWD
Britanicii de la Jaguar Land Rover vor adopta un nou nomenclator legat de diferențierea modelelor din portofoliu atunci când vine vorba de tipul de combustibil, putere și de sistemul de tracțiune. Spre exemplu, în cazul unui Jaguar F-Type propulsat de un motor pe benzină de 380 de CP și AWD (fotografiat de un cititor al revistei Auto Express) va fi utilizată inscripția P380 AWD.

Land Rover Discovery va fi primul model asamblat în noua uzină JLR din Slovacia

Land Rover Discovery - fabrica Slovacia
Noul Land Rover Discovery va fi primul model al britanicilor ce va fi asamblat în Slovacia, în noua fabrică ce ar urma să fie inaugurată în 2018. Investițiile Jaguar Land Rover în noua facilitate de producție însumează peste un miliard de euro.

Tehnologiile de propulsie hibridă își fac ușor ușor loc și în curtea Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover - automobile hibrid
Britanicii de la Jaguar Land Rover pregătesc două versiuni plug-in hybrid dezvoltate pe baza noilor Range Rover Sport și Discovery Sport, urmând ca ulterior tehnologiile "verzi" să fie implementate și pe alte modele din portofoliu.

Jaguar Land Rover a început construcția unei noi fabrici, situate în Slovacia

Fabrica Jaguar Land Rover - Nitra, Slovacia
În timp ce autoritățile române nu reșesc sub nicio formă să atragă noi investiții majore din industria auto, iată că Jaguar Land Rover anunță începerea construcției unei noi fabrici de automobile situată în orașul slovac Nitra. Cifrate la aproape 1.2 miliarde de euro, investițiile vor permite inaugurarea fabricii la sfârșitul anului 2018, urmând a fi produse în Slovacia 150.000 de automobile anual.

Jaguar Land Rover s-ar alia cu BMW și Ford pentru a construi o fabrică de baterii

Jaguar Land Rover - automobile electrice
Se pare că britanicii de la Jaguar Land Rover au în plan construirea unei fabrici pentru asamblarea bateriilor necesare automobilelor electrice, acest lucru nefiind însă posibil fără o alianță cu alți constructori auto importanți din piață. Astfel, conform jurnaliștilor de la Sunday Times, oficiali ai JLR au avut o serie de întâlniri cu persoane la fel de influente de la BMW și Ford, pe această temă.

Jaguar Land Rover va trece la motoare de 3.0 litri în șase cilindri în linie

Jaguar land Rover - motoare Ingenium 3.0 in sase cilindri
Britanicii de la Jaguar Land Rover vor schimba arhitectura actualelor motoare V6 de 3.0 litri, urmând a trece la la un concept de șase cilindri în linie, dezvoltata sub umbrela noii familii de propulsoare Ingenium.

Jaguar Land Rover își extinde suita de soluții de conectivitate pentru platforma Android

Jaguar Land Rover - aplicatie compatibila Android Wear Watch
Britanicii de la Jaguar Land Rover au prezentat  cu ocazia Wearable Technology Show 2016 o nouă aplicație compatibilă cu ceasul Android Wear, aplicație ce permite o și mai mare interactivitate de la distanță între mașină și posesorul acesteia. Inițial aplicația era disponibilă doar pe platforma Apple.

Jaguar Land Rover a devenit cel mai mare producător de automobile din Marea Britanie

Jaguar Land Rover - cel mai mare producator de masini din UK
Jaguar Land Rover a devenit în 2015 cel mai mare producător de autovehicule din Marea Britanie, detronând Nissan din poziția de lider - deținută de japonezi ani la rând. Locul trei în topul producătorilor din Regatul Unit este ocupat de MINI.

Jaguar Land Rover va construi o fabrică în Slovacia

Jaguar Land Rover - fabrica Slovacia
Jaguar Land Rover a trimis o scrisoare de intenție către Guvernul Republicii Slovacia prin care-și anunță dorința de a construi o fabrică de automobile în orașul Nitra, din vestul statului central-european.
Subscribe to RSS - Jaguar Land Rover