Știri

Jaguar Land Rover va construi o fabrică în Slovacia

Fotocredit: 

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover - fabrica Slovacia
 
Jaguar Land Rover a trimis o scrisoare de intenție către Guvernul Republicii Slovacia prin care-și anunță dorința de a construi o fabrică de automobile în orașul Nitra, din vestul statului central-european.
 
Deținută începând cu anul 2008 de indienii de la Tata, Jaguar Land Rover vrea să-și consolideze poziția la nivel global prin dezvoltarea unei noi facilități de producție unde să se poată asambla noile modele bazate pe platforme ultra-ușoare, din aluminiu. Recent, JLR a mai semnat un acord cu Magna Steyr prin care firma austriacă va asambla modele britanice în Austria.
 
Alegerea Slovaciei pentru acest lucru s-a făcut în detrimentul altor locații din Europa, Mexic sau SUA, datorită infrastructurii logistice și a unei vaste rețele de posibili furnizori de piese care se găsesc în această țară.
 
Conform planului inițial primele mașini vor ieși de pe liniile de producție în 2018, capacitatea de asamblare fiind de 300.000 de automobile anual.
 
Slovacia găzduiește pe teritoriul său fabrici de automobile importante, deținute de Volkswagen, Kia sau Peugeot-Citroen.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: