Știri

Jaguar Land Rover a inaugurat o fabrică de motoare situată în China

Fotocredit: 

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover - fabrica motoare China
 
Jaguar Land Rover a deschis prima sa fabrică de motoare situată în afara Marii Britanii. Construită în China, noua uzină este parte componentă a planului de investiții gândit împreună cu partenerii chinezi de la Chery Automobile.
 
Localizată în orașul Changshu, noua uzină va produce motoare pe benzină de 2.0 litri din cea mai recentă familie Ingenium, acestea urmând a fi utilizate pe modelele fabricate de britanici împreună cu Chery în fabrica deja existentă în același oraș și inaugurată cu trei ani în urmă. 
 
La Changshu se asamblează SUV-urile Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport, dar și versiunea cu ampatament mărit a sedanului XF. De anul viitor JLR va începe și producția noului SUV compact E-PACE, ritmul de asamblare urmând a fi crescut pentru a putea acoperi cererea în creștere estimată pentru piața din China.
 
Vânzările Jaguar Land Rover au crescut anul trecut cu 20 de procente în China, valoare ce a marcat cel mai mare plus între cele mai importante piețe de desfacere ale britanicilor.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: