Știri

Jaguar Land Rover s-ar alia cu BMW și Ford pentru a construi o fabrică de baterii

Fotocredit: 

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover - automobile electrice
 
Se pare că britanicii de la Jaguar Land Rover au în plan construirea unei fabrici pentru asamblarea bateriilor necesare automobilelor electrice, acest lucru nefiind însă posibil fără o alianță cu alți constructori auto importanți din piață. Astfel, conform jurnaliștilor de la Sunday Times, oficiali ai JLR au avut o serie de întâlniri cu persoane la fel de influente de la BMW și Ford, pe această temă.
 
Noua fabrică ar urma să fie construită în Marea Britanie, iar unul dintre primii săi "beneficiari" ar putea fi chiar un Jaguar - materializat într-un SUV electric cu șanse de afi lansat pe piață undeva în anul 2018.
 
Amplasarea fabricii peste Canalul Mânecii ar putea fi un semnal extrem de pozitiv transmis în mediul economic după ieșirea Marii Britanii din UE, votul dat de britanici pe 23 iunie având pentru moment urmări nu tocmai fericite pentru lira sterlină.
 
Oficialii Jaguar Land Rover, BMW și Ford au refuzat să comenteze pe marginea subiectului.
 
Preocupările din ce în ce mai evidente ale tuturor marilor producători de automobile pentru dezvoltarea cât mai rapidă a modelelor electrice vine pe fondul înăspririi legislațiilor referitoare la emisiile poluante. Respectarea viitoarelor norme de mediu nu va fi posibilă fără lansarea unor mașini ce nu vor mai fi propulsate de combustibilii tradiționali.
 
Audi a anunțat deja faptul că va lansa trei modele 100% electrice până în anul 2020, Mercedes-Benz va prezenta în septembrie la paris un concept capabil de o autonomie în jurul a 500 de km, în timp ce BMW dezvoltă din ce în ce mai mult "povestea" i3 și i8.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: