Știri

Jaguar Land Rover va trece la motoare de 3.0 litri în șase cilindri în linie

Fotocredit: 

Jaguar Land Rover
Jaguar land Rover - motoare Ingenium 3.0 in sase cilindri
 
Britanicii de la Jaguar Land Rover vor schimba arhitectura actualelor motoare V6 de 3.0 litri, urmând a trece la la un concept de șase cilindri în linie, dezvoltata sub umbrela noii familii de propulsoare Ingenium.
 
Actualele propulsoare V6 sunt preluate de la Ford, de pe vremea când JLR se afla în curtea constructorului american.
 
Familia de motoare Ingenium este dezvoltată pe baza unui concept de modularitate extrem de simplu, astfel încât noile propulsoare în șase cilindri vor putea fi considerate ca o extensie de doi cilindri a deja existentelor  motoare 2.0 în patru cilindri. Capacitatea cilindrică va fi tot de 3.0 litri, fiecare cilindru fiind tratat ca o unitate distinctă, de 500 de cmc. Lucru deja întâlnit la constructori precum BMW și care deja au aplicat rețeta și în sens invers, prin lansarea noilor propulsoare în trei cilindri, de 1.5 litri.
 
Motoarele de 3.0 litri Ingenium se vor regăsi sub capota noilor F-PACE, XE și XF, urmând a fi oferite atât în versiuni de benzină, cât și diesel. Vor putea fi montate atât în configurații cu tracțiune față, tracțiune spate sau 4x4 și chiar pe o posibilă platformă hibrid.
 
Sursa: Autocar
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: