automobile hibrid

Aproape jumătate dintre mașinile vândute de Toyota în Europa au fost modele hibrid

Toyota C-HR Hybrid
Aproape jumătate dintre mașinile vândute de Toyota în Europa au fost modele hibrid, conform statisticilor întocmite de producătorul japonez pentru prima jumătate a anului 2018.

Grupul PSA va dezvolta sisteme de tip Mild Hybrid alături de Punch Powertrain

Grupul PSA - Punch Powertrain
Francezii de la Groupe PSA au anunțat încheierea unui parteneriat cu Punch Powertrain în vederea livrării unei noi generații de cutii de viteze "electrificate" cu dublu ambreiaj, subansamblu ce va echipa automobilele eco Peugeot, Citroen și DS începând cu anul 2022.

Toyota a dezvăluit noua generație Auris

Toyota Auris 2018
Toyota a dezvăluit la Geneva cea de-a treia generație Auris, hatchback-ul de clasă compactă prezentându-ni-se într-o formă mai mult decât schimbată. Nu în ultimul rând, noul Auris renunță complet la motorizările diesel și vine cu o versiune de propulsie hibridă cu totul nouă.

Toyota a vândut în 2017 peste 1.5 milioane de mașini electrificate

Toyota Prius plug-in hybrid
Toyota a vândut la nivel global în 2017 peste 1.52 milioane de vehicule electrificate, valoare ce depășește cu opt procente performanțele anului precedent. Totodată, constructorul nipon a atins deja în avans targetul setat pentru 2020 și care prevedea comercializarea a peste 1.5 milioane de mașini "verzi" în fiecare an.

Toyota și Lexus au vândut împreună în 2017 peste 1.000.000 de automobile în Europa

Toyota Motor Europe - cifre vanzari 2017
Toyota Motor Europe a depășit pragul de 1.000.000 de automobile vândute în 2017 pe Vechiul Continent, fiind astffel livrate clienților cu 8% mai multe exemplare Toyota și Lexus față de 2016.

Mai mult de jumătate dintre mașinile vândute în 2017 în Norvegia au fost modele electrificate

BMW i3
Mașinile electrice și hibrid au reprezentat mai bine de jumătate din totalul vânzărilor de automobile din Norvegia în 2017, statul scandinav devenind astfel prima țara unde modelele electrificate depășesc mașinile diesel sau pe benzină în preferințele clienților.

Porsche se laudă cu vânzările excelente pentru Panamera S E-Hybrid

Porsche Panamera S E-Hybrid Sport Turismo
Versiunea plug-in hybrid a noului Porsche Panamera se dovedește a fi un succes de piață neașteptat, circa 60% dintre comenzile plasate în Europa fiind îndreptate spre variantele Panamera 4 S E-Hybrid sau panamera Turbo S E-Hybrid.

Noul BMW i8 Roadster a venit "la pachet" cu faceliftul lui i8 Coupe

Noile BMW i8 Roadster și i8 Coupe facelift
BMW a dezvăluit noul i8 Roadster, versiunea decapotabilă fiind lansată concomitent cu faceliftul deja existentului i8 Coupe. Ambele modele beneficiază de noutăți importante născute din updateurile aduse tehnologiilor BMW eDrive, dar și de schimbări subtile la nivelul designului.

Viitoarea generație Lamborghini Huracan va oferi o soluție de propulsie hibridă

Lamborghini Huracan Coupe
Viitoarea generație a supercarului Lamborghini Huracan va beneficia de tehnologii de propulsie hibrid, oficialii companiei din Sant'Agata Bolognese confirmând lansarea sa în preajma anului 2022.

În cel mult 10 ani mașinile alimentate cu hidrogen vor costa cât un hibrid obișnuit

Toyota Mirai
Nu mai tîrziu de anul 2025 automobilele propulsate cu ajutorul hidrogenului vor avea același preț ca mașinile hibrid. "Previziunea" vine din partea oficialilor Toyota - unul dintre principalii dezvoltatori ai acestui tip de propulsie.

Test Drive Hyundai IONIQ Hybrid

În review-ul de astăzi vom încerca să deslușim necunoscutele noului Hyundai IONIQ Hybrid, după un test în care hibridul coreean ne-a fost partener vreme de câteva zile în versiunea de echipare EXCLUSIVE.

BMW a inaugurat o nouă fabrică de baterii Li-Ion, situată în China

BMW - fabrica baterii China
BMW a inaugurat în China prima sa fabrică dedicată asamblării de baterii Li-Ion. Așa numitul "Centru pentru baterii de voltaj înalt" este situat în regiunea Shenyang și a fost dezvoltat în cadrul parteneriatului pe care bavarezii îl derulează alături de chinezii de la Brilliance Automotive.

Primul model ce va purta sigla Polestar va fi dezvăluit astăzi la Shanghai

Polestar 1
Polestar - divizia de performanță a Volvo - va dezvălui astăzi primul său model de sine stătător. Botezată Polestar 1, mașina va fi un coupe plug-in hybrid capabil să pună la dispoziția șoferului nu mai puțin de 600 de CP.

Noua generație Audi A7 Sportback va fi dezvăluită pe 19 octombrie

Audi A7 Sportback 2018
Audi va dezvălui noua generație A7 Sportback pe 19 octombrie, coupe-ul în patru uși urmând a materializa "esența noului limbaj de design" prefigurat de constructorul german prin intermediul seriei de mașini concept prologue.

Grupul BMW a vândut în septembrie peste 10.000 de mașini electrificate

BMW iPerformance
Grupul BMW a depășit în septembrie 2017 pragul de 10.000 de automobile electrificate vândute, totalul primelor nouă luni din an ajungând la aproape 69.000 de astfel de modele livrate clienților din întreaga lume. Creșterea față de 2016 este impresionantă - fiind vândute cu 64.2% mai multe mașini BMW i, BMW iPerformance și MINI Electric.

Legendarul Range Rover a primit versiunea plug-in hybrid P400e, alături de un facelift substanțial

Range Rover facelift 2018
Britanicii de la Land Rover au prezentat noul Range Rover facelift, cel mai mare și mai luxos model din portofoliu urmând astfel "la milimetru" rețeta dezvăluită săptămâna trecută de fratele mai mic Range Rover Sport. Astfel, modificărilor estetice minore aduse exteriorului li se adaugă interiorul croit în stilul noului Range Rover Velar, dar și o versiune plug-in hybrid.

Range Rover Sport facelift vine și cu prima versiune plug-in hybrid din istoria firmei britanice - P400e

Range Rover Sport facelift
La patru ani de la lansare Range Rover Sport a primit un facelift discret, marea noutate venind însă prin adăugarea în ofertă a primei versiuni plug-in hybrid dezvoltate vreodată de constructorul britanic. Astfel, noul Range Rover Sport PHEV (P400e) este primul model "verde" din gama Jaguar Land Rover.

Scandalul Dieselgate a schimbat evident preferințele europenilor atunci când vine vorba de alegerea motorizării

Volkswagen Golf GTD
Anul 2017 a marcat schimbarea preferințelor clientelei europene atunci când vine vorba de tipul de motorizare ales, propulsoarele diesel cedând locul fruntaș în favoarea unităților pe benzină, după aproape o decadă în care au dominat fără drept de apel piața din UE. Situația este monitorizată de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Honda anticipează un viitor model sport electric prin studiul Sports EV Concept

Honda Sports EV Concept - teaser
Honda va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo prototipul Sports EV Concept - studiu ce ne arată viziunea japonezilor asupra unui automobil sport propulsat 100% electric. 

Programul Rabla 2017 a fost suplimentat cu circa 4.000 de tichete noi

Rabla Clasic - suplimentare buget 2017
Ministerul Mediului a anunțat suplimentarea bugetului dedicat programului Rabla Clasic cu 25 de milioane de lei, de această sumă putând beneficia astfel încă aproximativ 4.000 de persoane fizice. Astfel, bugetul total dedicat ediției 2017 a Programului Rabla va avea circa 25.000 de beneficiari - persoane fizice.

Pagini

Subscribe to RSS - automobile hibrid