Știri

Porsche întregește familia Panamera cu noul E-Hybrid

Fotocredit: 

Porsche
Noul Porsche Panamera 4 E-Hybrid
 
Porsche a dezvăluit astăzi noul Panamera 4 E-Hybrid, versiune ce sporește gama noii generații a sedanului coupe german la patru membri. Complexul sistem de propulsie hibridă de sub caroseria noului model generează 462 de CP și nu consumă mai mult de 2.5 l/100km în regim de rulare mixt.
 
Gândit pentru a fi un automobil plug-in hybrid, noul Porsche Panamera 4 E-Hybrid este propulsat de un tandem compus dintr-un motor pe benzină de 2.9 litri, V6 (ce produce 330 de CP și 450 de Nm cuplu maxim) și o unitate electrică ce furnizează la rândul ei 136 de CP și 400 Nm cuplu maxim. Cuplul motor este livrat la toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate PDK cu opt trepte, special dezvoltată pentru utilizarea sa pe un automobil hibrid.
 
Motorul electric eset alimentat de la o baterie Li-Ion răcită cu lichid și care are o capacitate de 14.1 kWh și care poate furniza o autonomie de rulare în modul full electric de până la 50 de km. Bateria poate fi încărcată de la o priză de casă în circa 6 ore, timpul putând fi înjumătățit dacă se foloseste un încărcător de 7.2 kW și o sursă ce funționează la 32 de amperi. Șoferul poate gestiona procesul de încărcare prin intermediul opțiunilor sistemului Porsche Communication Management sau folosind aplicația Porsche Car Connect.
 
La interior, conceptul Porsche Advanced Cockpit (constituit din console tactile și ecrane ce pot afișa la alegere diferite informații legate de funcționarea mașinii) este completat de o secțiune dedicată managementului informațiilor legate de funcționarea sistemului hibrid și care furnizează celui aflat la volan date legate de nivelul de încărcare a bateriei, de câtă energie este recuperată pe decelerare sau de automomia de rulare în modul 100% electric.
 
Noul Panamera 4 E-Hybrid poate rula în patru moduri distincte - E-Power, Hybrid Auto, E-Hold și E-Charge. pachetul suplimentar Sport Chrono aduce alte două moduri - Sport și Sport Plus, în care motorul pe benzină este pus serios la treabă și încărcarea unității electrice este trecută pe planul doi.
 
Noul Porsche Panamera 4 E-Hybrid este deja disponibil pentru comandă în Europa, având un preț de pornire de 107.533 de euro, valabil în Germania. Primele comenzi vor fi însă onorate abia în aprilie 2017.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: