masini hibrid

Toyota și Lexus au vândut peste 200.000 de mașini hibrid în Europa, în primul semestru din 2017

Toyota C-HR Hybrid
Vânzările de modele hibrid au reprezentat 40% din totalul raportat de Toyota Motor Europe pe primul semestru din 2017. Astfel, din cele 527.000 de unități Toyota și Lexus livrate clienților de pe Vechiul Continent nu mai puțin de 208.300 de exemplare au purtat logo-ul "Hybrid".

Viitoarele modele hibrid Mercedes-Benz vor purta în denumire sufixul "EQ Power"

Toate viitoarele modele plug-in hybrid Mercedes-Benz vor purta în denumire sufixul "EQ Power", primul automobil ce va afișa pe capacul portbagajului respectivul logo urmând a fi noul S-Class facelift, în versiunea sa "verde".

Porsche Panamera primește un nou vârf de gamă - varianta Turbo S E-Hybrid

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
Porsche va prezenta la Geneva noul Panamera Turbo S E-Hybrid, modelul "verde" urmând a deveni vârful de gamă a noii generații Panamera. Acesta va fi propulsat de un tandem hibrid ce produce nu mai puțin de 680 de CP.

Noul Lexus LS va primi versiunea hibridă 500h, ce urmează a fi prezentată la Geneva

Noul Lexus LS 500h
Japonezii de la Lexus vor prezenta în premieră mondială la Geneva noul LS 500h, versiunea hibridă a noii generații LS.

Toyota și Lexus au fost preferatele românilor atunci când vine vorba de mașini hibrid

Toyota Hybrid Synergy Drive
Piața automobilelor "verzi" a crescut în 2016 de mai bine de două ori față de anul precedent în România, principalul "actor" în această ecuație fiind Toyota România. Astfel, din cele aproape 1.200 de automobile noi achiziționate de clienții români, mai bine de 80 de procente au purtat siglele Toyota sau Lexus.

Nissan a prezentat tehnologia hibridă e-Power. Primul model ce o va folosi va fi Note

Nissan Note e-Power
Nissan a prezentat în Japonia așa numitul e-POWER, un nou sistem de propulsie hibrid care împrumută o  parte din tehnologiile rafinate de constructorul nipon pe electricul LEAF. Sistemul e-POWER va fi disponibil în curând și pe mașinile de serie, primul model propulsat în acest fel urmând a fi Note.

Noul Countryman devine, în versiunea Cooper S E, primul plug-in hybrid din istoria MINI

Noul MINI Countryman 2017
Britanicii de la MINI au dezvăluit astăzi noua generație a SUV-ului Countryman, model ce duce mai departe silueta consacrată de prima generație, dar care primește o doză suplimentară de rafinament și tehnologii dezvoltate pentru întreaga generație de automobile MINI lansate în ultimii doi ani. O noutate absolută este reprezentată de primul model plug-in hybrid din istoria MINI, materializat sub versiunea Cooper S E Countryman.

MINI va lansa în curând primul său model plug-in hybrid

MINI plug-in hybrid
În scurt timp vom avea parte de prezentarea primului MINI plug-in hybrid, britanicii anunțând intrarea în linie dreaptă cu proiectul de dezvoltare al unui asemenea model, desfășurat evident sub atenta supraveghere BMW. Modelul de test este crossoverul Countryman, așa că nu este exclus ca viitorul model "verde" de serie să fie mulat pe noua generație a acestuia.

Tehnologiile de propulsie hibridă își fac ușor ușor loc și în curtea Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover - automobile hibrid
Britanicii de la Jaguar Land Rover pregătesc două versiuni plug-in hybrid dezvoltate pe baza noilor Range Rover Sport și Discovery Sport, urmând ca ulterior tehnologiile "verzi" să fie implementate și pe alte modele din portofoliu.

Porsche întregește familia Panamera cu noul E-Hybrid

Noul Porsche Panamera 4 E-Hybrid
Porsche a dezvăluit astăzi noul Panamera 4 E-Hybrid, versiune ce sporește gama noii generații a sedanului coupe german la patru membri. Complexul sistem de propulsie hibridă de sub caroseria noului model generează 462 de CP și nu consumă mai mult de 2.5 l/100km în regim de rulare mixt.

Audi lucrează la un sistem de suspensii ce poate recupera energie cinetică

Audi eROT
Audi a prezentat un nou sistem de suspensii revoluționar, capabil să recupereze energia cinetică degajată de șocurile trecerilor peste denivelările suprafeței de rulare. Botezat eROT, sistemul se bazează pe un amortizoare speciale capabile să genereze energie electrică spre un acumulator ce funcționează la 48 de volți.

Toyota a amânat lansarea pe piață a noului Prius plug-in hybrid

Toyota Prius plug-in hybrid - lansare pe piata
Toyota a amânat lansarea pe piață a noului Prius plug-in hybrid, motivele aceste decizii nefiind însă comunicate public. În consecință, volumul de producție al noului model va fi redus pentru moment, urmând a fi corelat cu cererile concrete din partea clienților.

Toyota a marcat 200.000 de unități Yaris Hybrid produse în Franța

Yaris Hybrid - 200.000 exemplare produse Franta
Toyota a marcat zilele trecute pragul de 200.000 de unități Yaris Hybrid produse în fabrica din Valenciennes, Franța. Exemplarul cu numărul în cauză a fost livrat unui client din Franța, țară ce absoarbe circa 20 de procente din producția totală de Yaris Hybrid.

Noul Chevrolet Volt a fost dezvăluit oficial

Noul Chevrolet Volt 2015
Americanii de la General Motors au prezentat cea de-a doua generaţie Chevrolet Volt, maşină hibrid la care au fost revizuite toate aspectele primei generaţii.

Toyota Prius+ a primit un facelift uşor

Toyota Prius+ facelift 2015
Toyota a prezentat noua Prius+ facelift, cel mai vândut monovolum hibrid de pe piaţa europeană. Maşina a primit un refresh estetic care s-o apropie de liniile noilor generaţii de automobile Toyota.
Subscribe to RSS - masini hibrid