Știri

Tehnologiile de propulsie hibridă își fac ușor ușor loc și în curtea Jaguar Land Rover

Fotocredit: 

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover - automobile hibrid
Britanicii de la Jaguar Land Rover pregătesc două versiuni plug-in hybrid dezvoltate pe baza noilor Range Rover Sport și Discovery Sport, urmând ca ulterior tehnologiile "verzi" să fie implementate și pe alte modele din portofoliu.
 
De prima versiune a unul tren de rulare hibrid va beneficia așadar Range Rover Sport, acesta urmând a fi propulsat de un sistem compus dintr-un motor pe benzină Ingenium, de 2.0 litri și o unitate electrică, ambele furnizând un total de aproximativ 300 de CP. Bateria sistemului va fi amplasată sub podeaua portbagajului, în timp ce cuplul motor va fi transmis la roți prin intermediul unei cutii de viteze automate furnizate de ZF. Ulterior, sistemul hibrid ar putea fi oferit și pe gama de modele Jaguar.
 
Cel de-al doilea pachet hibrid este destinat SUV-urilor de mai mici dimensiuni din portofoliul Land Rover și va utiliza un motor diesel în trei cilindri alături de un motor electric. Suplimentar, un generator de 48 de volți va furniza energie pentru sistemele adiționale ale mașinilor, cum ar fi cel de climatizare sau pompa de apă.
 
Primele modele de serie nu vor fi lansate însă mai devreme de sfârșitul anului 2018.
 
Sursa: Autocar
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: