Știri

Mercedes-Benz va oferi în viitor opt modele distincte cu tracțiune față

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Concept A Sedan
Familia de modele cu tracțiune față Mercedes-Benz va cuprinde în viitorul nu foarte îndepărtat nu mai puțin opt modele distincte, cu trei mai multe față de ceea ce oferă la ora actuală configuratorul constructorului german. Vestea vine chiar din partea șefului Mercedes-Benz - Ola Kallenius, într-o declarație făcută pentru jurnaliștii americani de la Car and Driver.
 
Astfel, având la bază noua platformă modulară MFA2 (Modular Front-wheel-drive Architecture), ar urma să fie adăugate în oferta de modele compacte noile A-Class Sedan (prefigurat de superbul concept A Sedan), versiunea sa cu ampatament mărit (dedicată în exclusivitate pieței din China), dar și noul SUV GLB - despre care se vorbește în termenii "baby G-Class", dat fiind designul extrem de curajos derivat din cel al conceptului Energ-G-Force, prezentat acum cinci ani.
 
Cele trei noi modele se vor alătura deja existentelor A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake și GLA - nume ce vor primi însă generații cu totul noi spre sfârșitul acestui deceniu.
 
Cu mici excepții (ne gândim aici la monovolumul B-Class), toate celelalte modele vor fi oferite și în versiunile de performanță Mercedes-AMG, propulsate de o nouă generație de motoare 2.0 BiTurbo capabile să producă peste 400 de CP.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: