Știri

Mercedes-Benz Concept A Sedan - studiul ce prefigurează viitorul A-Class Sedan

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Concept A Sedan
Salonul Auto de la Shanghai a prilejuit dezvăluirea conceptului Mercedes-Benz A Sedan, automobil ce prefigurează direcția de design a viitoarelor generații de mașini compacte dezvoltate de către construcotrul german și nu în ultimul rând viitorul A-Class Sedan - model despre care s-a vorbit din ce în ce mai intens în ultimele luni.
 
Cu un design ce se "hrănește" din esența limbajului estetic Sensual Purity - materializat pentru prima dată sub forma sculpturii "Aesthetics A" - Mercedes-Benz Concept A Sedan ține să demonstreze faptul că vremea muchiilor ce generau formele caroseriei exterioare a trecut, fiind nevoie de-acum înainte de "un tratament senzual al suprafețelor cu ajutorul liniilor minimaliste", care va duce designul viitoarelor modele Mercedes-Benz într-o nouă eră.
 
Cu parte frontală dominată de imensa grilă a radiatorului desenată în stilul "Panamericana" și de farurile ce înglobează un complex desen optic, Concept A Sedan profilează din lateral o siluetă masivă și extrem de fluidă care se termină cu un extrem de scurt segment dedicat portbagajului. Partea din spate combină formele dinamice ale blocurilor optice cu agresivitatea părții inferioare a spoilerului.
 
Ca și dimensiuni, Mercedes-Benz Concept S Sedan se apropie de 4.6 metri lungime (4.570 de mm mai exact), având în același timp 1.870 de mm lățime și 1.462 de mm în înălțime.
 
Viitorul model de serie A-Class Sedan are mari șanse de a fi lansat ințial pe piața din China, acolo unde îl așteaptă rivalii clasici Audi A3 Sedan și BMW Seria 1 Sedan. În bătălia sedanurilor compacte premiums e va alătura și "suedezul" Volvo S40, prefigurat pentru moment de conceptul 40.2.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: