Știri

Motorul viitorului Mercedes-AMG A 45 va oferi peste 400 de CP

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-AMG A 45 4MATIC
Viitoarea generație Mercedes-AMG A 45 va avea sub capotă un motor de peste 400 de CP, conform spuselor șefului diviziei AMG, Tobias Moers. Propulsorul ce va fi utilizat va fi tot de 2.0 litri, însă va fi complet nou și va utiliza tehnologii dintre cele mai revoluționare.
 
Într-o declarație făcută pentru jurnaliștii de la Car Advice, Moers a țținut să precizeze pe acest subiect: "Noua unitate de 2.0 litri va fi una complet nouă. Da, intră în discuție utilizarea unei turbine electrice, însă probabil că aceasta nu va fi folosită pe primele versiuni lansate. Și da, motorul va furniza peste 300 de kW pentru că vrem să ne menținem la un anumit nivel".
 
Noul Mercedes-AMG A 45 4MATIC nu va fi lansat însă mai devreme de anul 2019, urmând a fi prezentat o dată cu noua generație A-Class, despre care Mercedes-Benz vorbește deja ca fiind o revoluție în segmentul compactelor premium. Un prim indiciu asupra designului noii generații A-Class îl avem după dezvăluirea conceptului A Sedan, la Salonul Auto de la Shanghai.
 
Pentru moment, în clasa hot hatch-urilor compacte premium cap de afiș în privința puterii furnizate este Audi RS 3 Sportback, a cărei unitate de 2.5 litri produce nu mai puțin de 394 de CP. Actualul A 45 4MATIC oferă "doar" 381 de CP cu ajutorul motorul 2.0 BiTurbo.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: