Știri

BMW a confirmat oficial un nou model "i" - iNEXT. Acesta va fi lansat în 2020

Fotocredit: 

BMW
BMW 740le xDrive iPerformance
BMW a confirmat astăzi oficial lansarea unui nou model "i". Programat pentru începutul deceniului următor, noul model se va numi BMW iNEXT și va constitui vârful de gamă BMW i, atât din punctul de vedere al dimensiunilor, cât mai ale al tehnologiilor pe care le va utiliza. Anunțul vine la aniversarea a trei ani de la lansarea lui BMW i3.
 
BMW aniversează luna aceasta trei ani de la lansarea pe piață a primului model dezvoltat de divizia BMW i. Astfel, în noiembrie 2013 era introdus pe piață revoluționarul BMW i3, model 100% electric construit complet de la zero și care a devenit cel mai bine vândut model electric din segmentul premium.
 
Celor peste 60.000 de unități BMA i3 livrate clienților până la ora actuală li se adaugă mai bine de 10.000 de exemplare i8, dar și circa 30.000 de unități plug-in hybrid produse sub sigla BMW și oferite acum sub indicativul iPerformance.
 
"BMW i rămâne vârful nostru de lance în materie de inovații și va continua să dezvolte noi tehnologii revoluționare pentru întregul Grup BMW", a declarat președintele Consiliului de Administrație BMW AG, Harald Kruger.
 
Strategia de viitor a BMW i include lansarea de noi modele 100% electrice sau plug-in hybrid bazate pe versiunile clasice ale automobilelor BMW, dar și extinderea gamei i prin adăugarea în portofoliu a viitorului BMW i8 Roadster, în anul 2018. După ce săptămâna trecută am notata lansarea primului MINI hibrid din istoria mărcii britanice (materializat sub fomra lui MINI Cooper S E Countryman), anul viitor va marca lansarea noului MINI Clubman plug-in hybrid.
 
În 2019 vom vedea pe străzi primul MINI 100% electric, în timp ce un an mai târziu va fi lansat noul BMW X3 electric, confirmat așadar oficial de firma germană.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: