Știri

Noul BMW X2. De la 43.900 de euro, în România.

Fotocredit: 

BMW
Noul Bmw X2 2023

Dimensiuni semnificativ mai mari şi silueta pronunţată de coupé arată clar în designul său exterior saltul de dezvoltare făcut de noul BMW X2. Caracterul progresiv al noului model este evident şi în varianta electrică BMW iX2, precum şi într-o gamă largă de sisteme care permit condusul semiautonom şi parcarea autonomă, precum şi în serviciile digitale inovatoare oferite de noul BMW iDrive cu QuickSelect şi sistem de operare BMW 9.

Noile BMW X2 şi BMW iX2 vor fi produse în mod flexibil pe o singură linie de asamblare la uzina BMW Group din Regensburg. Bateriile de înaltă tensiune pentru varianta de model electric sunt fabricate tot la Regensburg. Noul BMW iX2 face ca BMW Group să accelereze suplimentar mobilitatea electrică. În plus, caracterul premium progresiv al modelului SAC compact este subliniat de progresele suplimentare în dezvoltare durabilă, care cuprind întregul ciclu de viaţă al automobilului - de la producţia care folosește eficient resursele, trecând prin faza de utilizare, până la reciclarea ulterioară.

Design exterior: Sport Activity Coupé autentic, cu linii dinamice şi o prezenţă încrezătoare

Noul BMW X2 are un design distinctiv, expresiv din punct de vedere vizual, care arată o diferenţiere clară faţă de modelul Sports Activity Vehicle (SAV) al mărcii, BMW X1. Prin urmare, poate fi identificat instantaneu ca un Sports Activity Coupé (SAC) autentic.Noul BMW X2 a crescut cu 194 de milimetri în lungime faţă de predecesorul său, până la 4.554 de milimetri, cu 21 de milimetri în lăţime, până la 1.845 de milimetri, şi cu 64 de milimetri în înălţime, până la 1.590 de milimetri. În plus, ampatamentul său extins şi ecartamentele mai largi aduc beneficii de spaţiu atât pentru cele cinci locuri, cât şi pentru portbagaj. Noul X2 are o capacitate maximă de încărcare ce variază între 560 şi 1.470 de litri, în funcţie de varianta de model. BMW iX2 oferă între 525 şi 1.400 de litri.

Partea frontală verticală, specifică modelului, a noului BMW X2 are o imagine puternică. Elementele sale definitorii sunt farurile LED atractive şi grilă BMW aproape hexagonală, care - în premieră pentru segmentul compact premium - poate fi comandată opţional cu iluminarea de contur BMW Iconic Glow. De asemenea, pe lista de opţiuni se află şi farurile LED adaptive cu faza lungă matrix cu efect antiorbire.

Linia acoperişului, care curge fluent spre partea din spate, creează o siluetă coborâtă, în formă de coupé, şi proporţii în stilul caracteristic unui Sports Avctivity Coupe BMW. În spate, pasajele evazate proeminent ale roţilor şi umerii musculoşi ies în prim-plan. Contururile orizontale ale designului stopurilor specifice modelului accentuează şi mai mult nota sportivă, la fel ca spoilerul în stil Gurney şi un difuzorul spate atrăgător.

Caracteristicile de design specifice M, cum ar fi cele două perechi de ţevi de evacuare integrate în difuzorul din spate, conferă BMW X2 M35i xDrive o aură deosebit de dinamică. Un pachet M Sport este disponibil pentru toate celelalte variante de model, inclusiv pentru noul BMW iX2, şi, de asemenea, aduce detalii exterioare optimizate aerodinamic. De asemenea, pe lista de opţiuni se află şi pachetul M Sport Pro, care adaugă ornamente exterioare M Shadowline lucioase, lumini M Shadowline, un spoiler spate M şi un sistem de frânare M Sport cu etriere vopsite în roşu, printre altele.

Clienţii pot alege între două culori uni şi 11 metalice pentru exteriorul noului lor BMW X2, inclusiv noua variantă Fire Red metalizat. De asemenea, sunt disponibile două nuanţe Frozen de la BMW Individual şi o gamă largă de finisaje speciale BMW Individual.

Ambianţă premium cu aromă sportivă; funcţionalitate impresionantă

Interiorul noului BMW X2 are o ambianţă premium modernă, cu accente sportive. Panoul de instrumente subţire, care găzduieşte ecranul central curbat BMW, este acompaniat în habitaclu de o cotieră "plutitoare", cu panou de control integrat. În partea frontală a consolei centrale sunt două suporturi pentru pahare şi un spaţiu pentru smartphone cu iluminare indirectă şi încărcare wireless.

Scaunele nou dezvoltate sunt oferite atât în varianta perforată Veganza, cât şi cu piele Vernasca cu matlasare atractivă ca alternative la tapiţeria standard din pânză. Totodată, clienţii pot opta pentru scaune sport, reglare electrică a scaunelor cu funcţie de memorie, suport lombar şi funcţie de masaj. Au fost aduse îmbunătăţiri suplimentare atât la nivelul confortului acustic, cât şi al protecţiei ocupanţilor. Acum, echiparea standard include un airbag de interacţiune între scaunul conducătorului şi scaunul pasagerului din faţă.

Echipare standard extinsă, individualizare orientată

Climatizarea automată în două zone, sistemul de navigaţie BMW Maps şi volanul Sport din piele sunt toate standard la noul BMW X2, la fel ca şi operarea automată a hayonului, patru porturi USB-C şi câte o priză 12V atât în consola centrală, cât şi în portbagaj. De asemenea, numărul de sisteme de asistare a condusului şi de servicii digitale disponibile a crescut semnificativ faţă de modelul predecesor.

Pachetele de echipamente nou structurate permit individualizarea orientată a maşinii. Printre opţiunile disponibile pentru a-şi spori caracterul premium se numără un pachet de oglinzi, încălzirea volanului şi sistemul de sonorizare Harman Kardon. Un punct de atracţie al listei de opţiuni este trapa panoramică din sticlă, a cărei suprafaţă de sticlă cu protecție solară se extinde de la parbriz, într-o singură secţiune, până în partea din spate a plafonului. Opţional poate fi comandat şi un cârlig de tractare acţionat electric.

BMW iX2: mobilitate electrică premium într-un model SAC compact

O variantă complet electrică va face parte încă de la lansare din noul portofoliu SAC, sub forma BMW iX2 xDrive30. Cele două unităţi de propulsie foarte compacte - una pe puntea faţă şi una pe cea spate - generează împreună o putere totală de 230 kW/313 CP (inclusiv creşterea temporară) şi un cuplu total de 494 Nm. iX2 xDrive30 accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde, în timp ce viteză maximă este de 180 km/h. Bateria cu capacitate netă 64,8 kWh și sistemul de propulsie avansat de generația a 5-a permite o autonomie de 417-449 de kilometri în ciclul WLTP.

Recuperarea adaptivă şi funcţia MAX RANGE contribuie, de asemenea, la valorile remarcabile ale autonomiei. Cea mai recentă versiune a software-ului Max Performance Charging optimizează eficienţa la încărcarea maşinii. În plus, modelul SAC electric este echipat pentru a utiliza funcţia Plug & Charge Multi Contract. Iar noul pachet Connected Home Charging pentru încărcare optimizată la domiciliu în funcţii de încărcare inteligentă sunt isponibile şi pentru BMW iX2.

Modelul de performanţă BMW X2 M35i xDrive este disponibil încă de la lansare

Un model de performanţă disponibil de la lansarea noului BMW X2 este pregătit să aducă în prim-plan natura dinamică a modelului SAC compact. Noul BMW X2 M35i xDrive, cu designul şi caracteristicile de manevrabilitate distinctive M, este o propunere atrăgătoare. Motorul său de 2,0 litri, cu patru cilindri, produce o putere maximă de 221 kW/300 CP în Europa (233 kW/317 CP în SUA şi alte pieţe).

Noul BMW X2 M35i xDrive sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Reglarea şasiului specifică M este combinată cu tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive pentru a oferi caracteristici de performanţă sublime. Suspensia M adaptivă, disponibilă standard, îmbunătăţeşte atât agilitatea, cât şi confortul pe distanţe lungi. Frânele M Compound se regăsesc pe lista de opţionale.

Motoare eficiente pe benzină şi diesel, transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, ca echipare standard

Un propulsor pe benzină, cu trei cilindri, din cea mai recentă generaţie modulară a familiei de motoare Efficient Dynamics alimentează noul BMW X2 sDrive20i. Combinat cu sistemul mild-hybrid 48V, motorul de 1,5 litri oferă o putere maximă de 125 kW/170 CP (dezvoltat prin combinaţia dintre motorul termic cu până la 115 kW/156 CP şi motorul electric integrat cu până la 14 kW/19 CP).

Motorul diesel cu patru cilindri de la noul BMW X2 sDrive18d a trecut, de asemenea, printr-o actualizare extinsă. Produce o putere maximă de 110 kW/150 CP. Toate motoarele termice disponibile pentru noul BMW X2 sunt conectate standard cu o transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj.

Combinaţie optimă de agilitate şi confort de rulare, jante de 21 de inchi, din aliaj uşor, disponibile în premieră pentru un model BMW compact

Tehnologia sofisticată a şasiului de la modelul SAC compact produce un echilibru perfect armonios între agilitate, pe de o parte, şi confortul pe distanţe lungi, pe de altă parte. Acestea sunt asigurate de o construcţie a caroseriei care reduce masa şi, în acelaşi timp, creşte rigiditatea, un ampatament lung, ecartamente mai largi decât ale modelului predecesor şi îmbunătăţiri specifice ale suspensiei faţă cu un singur braţ transversal şi ale suspensiei multibraţ pe puntea spate. Sistemul de control al patinării roţilor ARB este disponibil standard la noul BMW X2, cu beneficii atât pentru tracţiune, cât şi pentru stabilitatea direcţională. Alte caracteristici noi includ sistemul de frânare integrat şi amortizarea suplimentară, cu răspuns variabil în funcţie de cursă, la puntea faţă. Suspensia M adaptivă, oferită ca opţiune, are amortizare variabilă controlată electronic, direcţie sport şi o scădere cu 15 milimetri a gărzii la sol.

Noul BMW iX2 xDrive30 este echipat standard cu jante de 17 inchi, din aliaj uşor, cu un design optimizat aerodinamic. Modelele BMW X2 sDrive20i şi BMW X2 sDrive18d ies de pe linia de asamblare cu jante de 18 inchi, din aliaj uşor, în timp ce noul BMW X2 M35i xDrive dispune de jante M de 20 de inchi, din aliaj uşor. Alte jante din aliaj uşor, cu dimensiuni cuprinse între 18 şi 21 de inchi, sunt disponibile ca opţiuni.

Sisteme de asistare a condusului de ultimă generaţie pentru confort şi siguranţă sporite

Sistemele de asistare disponibile standard şi opţional pentru condus şi parcare autonome, disponibile la noul BMW X2, sporesc confortul şi siguranţa atât în timpul condusului de zi cu zi, cât şi în călătoriile mai lungi. Caracteristicile standard includ cea mai recentă versiune a sistemului de avertizare la coliziune frontală, tempomat cu funcţie de frânare, Speed Limit Info şi avertizare la părăsirea benzii cu revenire pe bandă. Asistentul de parcare, inclusiv camera de asistenţă pentru marşarier şi asistentul pentru marşarier, face parte, de asemenea, din lista de echipamente standard.

Totodată, gama de funcţii opţionale include asistentul de control al direcţiei şi benzii, Controlul de tempomat activ cu funcţie Stop & Go, navigaţie activă, funcţia de avertizare la ieşire şi BMW Head-Up Display, precum şi Surround View, Remote 3D View, funcţii BMW Drive Recorder şi Remote Theft Recorder. Funcţiile existente pot fi actualizate prin intermediul funcţiei de actualizare software de la distanţă, care face posibilă şi adăugarea de noi funcţii.

Noul sistem de operare BMW 9 şi BMW Digital Premium

Cea mai recentă versiune a sistemului de afişare şi control/operare BMW iDrive cu tehnologie de acces rapid QuickSelect echipează noul BMW X2. Bazat pe sistemul de operare BMW 9, este combinat cu ecranul central curbat BMW şi Asistentul Personal Inteligent BMW, ceea ce înseamnă că a fost atent adaptat pentru funcţionare folosind ecranul tactil şi limbajul natural. De asemenea, sistemul de operare BMW 9 deschide calea pentru o selecţie foarte personalizabilă de servicii digitale suplimentare. Cu BMW ConnectedDrive Upgrades, clienţii se pot bucura de o perioadă de încercare gratuită de o lună a funcţiilor selectate, după care le pot adăuga pentru o anumită perioadă de timp. Noua ofertă BMW Digital Premium poate fi obţinută pentru noul BMW X2 şi din BMW ConnectedDrive Store.

BMW Digital Premium înseamnă că clienţii se pot bucura de utilizarea în maşină a tuturor aplicaţiilor disponibile în ţara lor, de ex. pentru streaming de muzică (Spotify pentru România), streaming video, ştiri sau jocuri, pe bază de abonament. Pachetul opţional acoperă, de asemenea, utilizarea datelor pentru toate serviciile digitale şi aplicaţiile disponibile din BMW ConnectedDrive Store, inclusiv streaming video şi de muzică.

Funcţia Augmented View este disponibilă ca supliment opţional pentru sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud. În plus, un Personal eSIM conceput pentru tehnologia mobilă 5G, BMW Digital Key Plus, funcţionalitatea BMW ID şi integrarea standard a smartphone-ului folosind atât Apple CarPlay®, cât şi Android Auto™ sunt disponibile şi ele la noul BMW X2.

Toate variantele de model, caracteristicile de echipare, datele tehnice şi cele privind consumul de combustibil/energie electrică şi emisiile menţionate se referă la oferta de pe piaţa germană. Dimensiunile şi măsurătorile se referă la automobilele cu configuraţie de bază în Germania. Acestea pot varia în funcţie de dimensiunea jantei/anvelopei şi de echipamentele opţionale selectate.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: