Știri

Volvo a produs primul XC90 ce va fi folosit în cadrul proiectului Drive Me

Fotocredit: 

Volvo
Volvo XC90 #001 - Drive Me
Volvo a produs primul XC90 ce va fi utilizat în cadrul ambițiosului program Drive Me și care presupune utilizarea unei întregi flote de mașini cu capabilități de rulare autonomă de către cetățeni obișnuiți ai orașului Goteburg.
 
Volvo XC90 #001, așa cum a primit indicativul primul model din seria "autonomă", va fi capabil să efectueze manevre fără ajutorul șoferului în zone special gândite din traficul capitalei Suediei, toate procesele necesare rulării autonome fiind controlate de un super-computer botezat Autonomous Driving Brain și amplasat sub podeaua portbagajului. Datele procesate sunt primite de la o serie de camere video și radare LASER amplasate în puncte cheie ale mașinii și care permit monitorizarea permantă a împrejurimilor automobilului.
 
Proiectul Drive Me este poate cel mai important pilon al ambițiilor suedezilor de a reduce la zero numărul victimelor decedate sau grav rănite în accidente de circulație în care este implicat un Volvo, începând cu anul 2020. În acest proiect sunt implicate mai multe entități private sau publice, de la producătorul de sisteme de siguranță Autoliv și până universități sau Primăria orașului Goteburg.
 
Goteburg nu va fi singurul oraș unde proiectul Drive Me va pune la dispoziția cetățenilor obișnuiți mașini autonome, anul 2017 urmând a marca debutul unei campanii similare la Londra. Și China este o țintă pentru Volvo, deja mai multe metropole asiatice fiind interesate de o astfel de colaborare.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: