Știri

Tesla a rămas mult în urmă cu producția noului Model 3

Fotocredit: 

Tesla
Tesla Model 3 - probleme productie
Tesla nu a reușit să producă decât 260 de unități Model 3 până la sfârșitul lunii septembrie, compania condusă de Elon Musk ratând de departe planurile ce anunțau un ritm de asamblare ce va ajunge la 1.500 de exemplare doar în cea de-a noua lună a anului. Cu toate acestea, nivelul ridicat al livrărilor pentru Model S și Model X au permis raportarea unei creșteri a vânzărilor de 4.5% pe cel de-al treilea trimestru din 2017, față de aceeași perioadă din 2016.
 
Sincopele de producție pentru noul Model 3 nu sunt considerate unele foarte grave, scrisoarea trimisă acționarilor Tesla vorbind despre "lipsa unor probleme fundamentale în producția Model 3 sau pe lanțul de aprovizionare cu piese de la funizori". "Știm ceea ce trebuie pus la punct și suntem încrezători că vom rezolva problemele apărute în procesul de fabricație, în cel mai scurt timp" - se mai arată în documentul oficial Tesla.
 
Rămâne în continuare de văzut cum va reuși Tesla să acopere toate cele 400.000 de precomenzi ferme adunate pentru Model 3 în ultimul an, dat fiind faptul că în cel mai bun caz până la sfârșitul anului curent vor fi produse puțin peste 6.500 de exemplare, iar anul viitor nu vor fi asamblate mai mult de 10.000 de unități.
 
Toate exemplarele livrate până acum au ajuns la angajați sau apropiați ai companiei, pentru ca eventualele "boli ale copilăriei" să poată fi rapid descoperite și raportate.
 
Perioada iulie-septembrie 2017 a marcat livrarea a 14.065 de unități Tesla Model S și a altor 11.865 de exemplare Model X, totalul primelor nouă luni din an ajungând la peste 73.000 de unități. 2017 este evident cel mai bun an din istoria Tesla la capitolul vânzări, americanii putând atinge până pe 31 decembrie targetul de 100.000 de automobile asamblate și vândute.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: