Știri

Tesla a dezvăluit următoarele două modele din portofoliul său - camionul Semi și noul Roadster

Fotocredit: 

Tesla
Tesla Semi
Seara zilei de 16 noiembrie a prilejuit dezvăluirea mult așteptatului camion electric Tesla promis de Elon Musk. Botezat Semi, camionul ar trebui să fie lansat în producția de serie peste doi ani și promite o autonomie de peste 800 de km în condiții de rulare pe autostradă, cu o sarcină de încărcare de 40 de tone. Utilizatorii noului camion îl vor putea încărca prin intermediul stațiilor Megachargers - capabile să ofere un plus de autonomie de peste 600 de km în doar 30 de minute de încărcare.
 
Încărcat la capacitate maximă, noul Tesla Semi va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în puțin peste 20 de secunde, în timp ce doar capul tractor se laudă cu o performanță de circa cinci secunde pe același sprint.
 
De propulsia camionului Semi sunt responsabile patru motoare electrice ce pun în mișcare cele patru roți motrice de pe puntea spate a capului tractor.
 
Tesla Semi va beneficia și de cele mai complete tehnologii de rulare autonomă din suita Autopilot, urmând a fi capabil să mențină singur banda de circulație, dar și să frâneze fără ajutorul șoferului.
 
La evenimentul de prezentare de aseară supriza majoră a fost reprezentată de dezvăluirea celei de-a doua generații Tesla Roadster, modelul promis pentru lansare în anul 2020 urmând a deveni cel mai rapid automobil de serie din lume. Astfel, Elon Musk ne vorbește despre un sprint de la 0 la 96 de km/h în doar 1.9 secunde, bariera celor 100 de mile/h urmând a fi atinsă în 4.2 secunde.
 
Tesla Roadster 2020
 
Performanțele dinamice uluitoare ale noii Tesla Roadster sunt susținute și de capabilități de autonomie ieșite din comun. Noul model ar urma să fie propulsat de trei motoare electrice alimentate de o baterie de 200 de kWh - valoare ce poate asigura o autonomie de 1.000 de km.
 
Designul noului Roadster Tesla preia mare parte dintre elementele ce definesc liniile estetice ale actualelor modele produse de constructorul american. 
 
În ceea ce privește prețul noului Roadster, pragul de pornire vehiculat se învârte în jurul valorii de 200.000 de dolari, clienții interesați trebuind să depună un avans de 50.000 de dolari pentru o precomandă.
 
Rămâne de văzut cum va gestiona Tesla actualele probleme de producție, dat fiind faptul că nici măcar noul Model 3 nu poate fi asamblat la o cadență decentă.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: