Știri

Nissan va lansa anul viitor în Europa primul Qashqai capabil să se conducă singur

Fotocredit: 

Nissan
Nissan Piloted Drive 1.0
Nissan a anunțat astăzi la Geneva că în 2017 va fi produs primul Qashqai destinat pieței europene care va beneficia de o tehnologie de rulare autonomă de tip "Piloted Drive".
 
Noul model va fi produs în uzina din Sunderland, Anglia, și va fi echipat cu o primă versiune Piloted Drive 1.0 și va permite rularea fără ajutorul șoferului pe autostradă, chiar și în traficul aglomerat, menținând fără probleme banda de circulație. Nissan spune că s-a asigurat în prealabil de eficiența sistemului, după mii de ore de testare.
 
Apariția primului Nissan Qashqai echipat cu Piloted Drive este doar primul pas în strategia Nissan de a lansa până în 2020 automobile de serie capabile să traverseze singure o intersecție, printre altele. Următoarele versiuni Piloted Drive vor adăuga rând pe rând și mai multe capabilități de rulare autonomă - cum ar fi schimbarea benzilor de circulație sau evitarea situațiilor cu potențial generator de accidente.
 
Primele demonstrații cu Nissan Qashqai echipat cu Piloted Drive 1.0 vor avea loc în Japonia, acolo unde vor fi puse în vânzare și primele modele, chiar anul acesta.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: