Știri

Nissan a depășit pragul de 3.000.000 de unități Qashqai produse la Sunderland

Fotocredit: 

Nissan
Nissan Qashqai - 3.000.000 de exemplare produse la Sunderland
Nissan a produs până acum 3.000.000 de exemplare Qashqai în uzina din Sunderland, Marea Britanie - importanta piatră de hotar marcată astăzi venind să completeze un an 2017 record în materie de vânzări, în Europa.
 
Astfel, din cele 762.574 de vehicule Nissan și Datsun vândute anul trecut pe Vechiul Continent nu mai puțin de 265.520 de unități au fost Qashqai - valoare ce plasează din nou SUV-ul nipon pe prima poziție în topul celor mai bine vândute mașini de teren din Europa. Mai mult, Nissan Qashqai s-a clasat și în 2017 între primele 10 cele mai bine vândute mașini din Europa.
 
Lansat în cea de-a doua sa generație în 2014 și trecut printr-un facelift consistent anul trecut, Nissan Qashqai este produs la Sunderland de mai bine de 10 ani. Viitoarea sa generație va fi produsă tot peste Canalul Mânecii, Nissan dorind să pună astfel capăt unor lungi reprize de speculații legate de retragerea sa din Marea Britanie după Brexit.
 
Tot la Sunderland sunt produse la ora actuașă Nissan Juke, Infiniti Q30 și QX30, dar și noul Nissan LEAF, model electric ce a reușit însă de la lansare să stabilească un inedit record - înregistrarea unei precomenzi la fiecare 10 minute trecute de la adăugarea sa în configurator.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: