Știri

Noul Nissan LEAF poate fi comandat și în Europa. Pentru lansare japonezii au pregătit ediția limitată 2.ZERO

Fotocredit: 

Nissan
Nissan LEAF 2.ZERO
Nissan a prezentat oficial cea de-a doua generație a electricei LEAF și în Europa, constructorul japonez pregătind pentru clienții europeni și o ediție specială de lansare - Nissan LEAF 2.ZERO. Noul LEAF va putea fi comandat începând cu data de 9 octombrie și are un preț de start de 37.490 de EURO.
 
Propulsat de un motor electric alimentat de o baterie Li-Ion de 40 de kWh, noul Nissan LEAF oferă o autonomie de cel mult 378 de km (calculată conform standardelor NEDC). Propulsorul livrează 150 de CP și 320 Nm cuplu motor, modelul electric japonez afișând o viteză maximă de 144 de km/h.
 
Bateria poate fi încărcată până la 80% din capacitate în doar 40 de minute dacă este utilizată o stație rapidă cu puterea de 50 de kW. Dacă este utilizat un încărcător domestic de 3kW atunci timpul de încărcare completă urcă la 16 ore, acesta putându-se înjumătăți grație unui încărcator de 6 kW. Nissan promite lansarea unui încărcator de casă de 7 kW ce va fi capabil să umple bateria de 40 de kWh în cinci ore și jumătate.
 
Nissan LEAF - incarcare
 
Suplimentar va putea fi oferită și o stație de încărcare de 22 de kW pentru clienții persoane juridice ce au în administrare flote de mașini electrice sau clădiri de birouri, nefiind exclusă posibilitatea ca un client persoană fizică să poată cumpăra sau închiria o stație de o asemenea putere.
 
Șoferul și alți patru pasageri pot călători fără prea mari probleme la bordul noului LEAF, ampatamentul ce ajunge la 2.7 metri și portbagajul de 435 de litri constituind două atu-uri importante în acest sens.
 
 
Ediția specială de lansare a noului LEAF va include pe lista de dotări inovatoarea suită de tehnologii ProPILOT - ce permite automobilului electric să ruleze în mod semi-autonom fără ajutorul șoferului, dar și sistemul e-pedal.
 
Pentru a susține vânzările noii generații LEAF în Europa, Nissan a anunțat o serie de investiții considerabile pentru dezvoltarea rețelelor de stații de încărcare de-a lungul Vechiului Continent. Astfel, sunt promise alte 1.000 de stații rapide de încărcare ce se vor adăuga celor 4.600 deja existente.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: