Știri

Nissan nu scapă de acuzațiile pe tema emisiilor poluante, în Coreea de Sud

Fotocredit: 

Nissan
Nissan Qashqai 1.6 dCi - Dieselgate Coreea de Sud
Nissan continuă să se confrunte cu mari probleme în Coreea de Sud, pe tema suspiciunilor legate de manipularea testelor de emisii poluante. Astfel, un Tribunal din statul asiatic acuză deschis producătorul japonez de faptul că pe SUV-ul Qashqai ar fi fost utilizat un dispozitiv similar cu cele folosite de Volkswagen.
 
Noile acuzații au fost făcute în cadrul unui proces deschis chiar de către Nissan împotriva Ministerului Mediului din Coreea de Sud, compania japoneză încercând în acest mod să dovedească faptul că nu ar fi încercat în niciun moment să păcălească testele de emisii. Autoritățile sud-coreene au amendat deja Nissan pe această temă cu circa 280 de milioane de dolari, japonezii fiind nevoiți să oprească vânzările versiunii incriminate (1.6 dCi), dar și să recheme în service peste 800 de exemplare similare deja vândute.
 
Tribunalul sud-coreean a făcut referire la "un posibil dispozitiv" capabil să dezactiveze sistemele de reducere a emisiilor de NOx în condiții de rulare normală. "Avem motive rezonabile să credem faptul că mașinile incriminate au obținut certificările de mediu prin metode ilegale", se spune în luarea de poziție a judecătorilor sud-coreeni.
 
Modelele Nissan Qashqai implicate în scandalul din Coreea de Sud sunt fabricate în uzina britanică din Sunderland și folosesc sub capotă unități diesel 1.6 dCi dezvoltate de francezii de la Renault.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: