Știri

Nissan LEAF va avea o atunomie sporită, de până la 250 de km

Fotocredit: 

Nissan
Noul Nissan LEAF 2016
Nissan continuă procesul de dezvoltare a mașinilor sale electrice, prin lansarea noului LEAF în specificație 2016. Modelul revizuit beneficiază de o baterie de 30 de kWh, lucru ce-i va permite o autonomie de până la 250 de km, cu 26% mai mare față de actuala generație a celui mai bine vândut automobil electric din lume.
 
Noua baterie va fi disponibilă pe nivelurile de echipare Acenta și Tekna și va avea exact dimensiunile actualei baterii de 24 de kWh. Greutatea noii baterii este ceva mai mare însă, cu un plus de 21 de kg. Mărirea capacității bateriei se datorează folosirii unor electrozi noi, construiți dintr-o combinație de Carbon, Nitrogen și Magneziu, dar și regândirii amplasamanetului părților componente din baterie. Nissan oferă pentru noua sa baterie o garanție de opt ani sau 160.000 de km.
 
Încărcarea noii baterii se poate face de la o priză de casă, de la încărcătoarele publice sau de la încărcătoarele rapide trifazice, de 400 de V.
 
Tot pentru noul LEAF cu specificații 2016, Nissan a suplimentat și funcționalitățile sistemului NissanConnect EV, prin care posesorii pot controla de la distanță statusul încărcării bateriei sau sistemul de pre-încălzire a habitaclului, printre altele. O nouă funcție este aceea de afișare a celor mai apropiate puncte publice de încărcare, precum și disponibilitatea acestora. Un ecran tactil de 7 inch găzduiește interfața perfectă pentru controlul tuturor funcțiilor de infotainment de la bordul noului LEAF.
 
Nissan a modificat foarte subtil și exteriorul mașinii, introducând o nouă antenă pentru recepția radio, dar și o culoare suplimentară pentru caroserie - Bronze.
 
Primele exemplare vor fi livrate clienților începând cu luna ianuarie 2016.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: