Știri

Nissan ar putea lansa și un SUV electric, dezvoltat pe platforma noului LEAF

Fotocredit: 

Nissan
Nissan TeRRa concept
Nissan ar putea lansa în viitorul nu foarte îndepărtat un SUV electric dezvoltat pe platforma tehnică ce va fi utilizată de cea de-a doua generație a best-sellerului LEAF. Informația vine din partea jurnaliștilor britanici de la Autocar, aceștia speculând înregistrarea de către Nissan a numelui Terra la Oficiul pentru Patente și Mărci din Malaezia.
 
Numele posibilului crossover electric a fost deja utilizat de japonezi în anul 2012, atunci când Salonul Auto de la Paris găzduia premiera conceptului TeRRA - studiu de design ce utiliza pentru propulsie trei motoare electrice. Unul dintre eceastea era identic cu cel utilizat de LEAF, iar celelalte două erau alimentate de energia produsă de celule cu hidrogen și furnizau cuplu motor spre puntea spate.
 
 
Prin lansarea SUV-ului Terra, Nissan vrea să-și mărească portofoliul de automobile electrice (care la ora actuală cuprinde modelele LEAF și e-NV200), dar și să fie unul dintre primii producători de pe piață care vor oferi o mașină de teren cu propulsie exclusiv electrică. Cel puțin la momentul actual doar producători premium precum Mercedes-Benz, Jaguar și Audi au în program lansarea certă a unor SUV-uri electrice construite complet de la zero, în timp ce BMW anunță pentru anul 2020 lansarea unei versiuni electrice pentru X3. Tesla lucrează, cel puțin pe hârtie, la noul Model Y - SUV mai mic în dimensiuni decât actualul Model X.
 
Utilizarea noii platforme tehnice dezvoltate pentru LEAF ar permite o autonomie de cel circa 500 de km, valoare ce poate fi asigurată de un pachet de baterii a cărei capacitate va putea atinge 60-70 de kWh.
 
Sursa: Autocar
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: