Știri

Mercedes-Benz sacrifică din profitul actual pentru viitorul mașinilor sale electrice

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz va demara un amplu program de reducere a cheltuielilor coroborat cu sacrificarea marjei de profit în vederea pregătirii lansării pe piață a viitoarelor modele electrice din familia EQ. Cuantificate la circa 4 miliarde de euro, tăierile de costuri au drept scop compensarea preconizatelor marje de profit ceva mai mici la vânzarea automobilelor electrice.
 
Potrivit șefului departamentului financiar al companiei, Frank Linderberg, Mercedes-Benz preferă să sacrifice o parte din profitul pe termen scurt adus de vânzările excelente înregistrate la ora actuală în favoarea creșterilor de vânzări pentru automobilele electrice. Graba de a spori numărul de vehicule "verzi" vândute vine și din înăsprirea normelor de mediu pe care aceste mașini vor trebui să le respecte în viitorul apropiat.
 
Profitul actual al Mercedes-Benz pentru fiecare mașină "obișnuită" vândută ajunge undeva la 10% din prețul acesteia, în timp ce pentru viitoarele modele EQ marja estimată se cifrează la doar opt procente.
 
Prefigurate de conceptele Generation EQ si EQA Concept, primele modele de serie din noua familie de automobile electrice Mercedes-Benz vor fi lansate începând cu anul 2019 și vor purta denumirile EQC (SUV de dimensiunile actualului GLC) și EQA (hatchback compact de dimensiunile lui A-Class).
 
Începânde cu anul 2025 cam un sfert dintre mașinile purtând sigla Mercedes-Benz vor fi modele electrice, conform ambitiilor companiei cu sediul central la Stuttgart.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: