rezultate F1

Germanul Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1

Nico Rosberg - campion mondial 2016
Nico Rosberg este noul campion mondial al Formulei 1, germanul reușind să câștige cea mai prestigioasă competiție din motorsport după ce și-a conservat inteligent avantajul avut în fața lui Lewis Hamilton. Chiar dacă a câștigat ultima cursă a sezonului, desfășurată la Abu Dhabi, Hamilton nu a putut să remonteze deficitul de 12 puncte, trebuind să se mulțumească la final cu titlul de vice-campion.

Formula 1 - cursa decisivă de la Abu Dhabi îl are în pole position pe Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - pole position Abu Dhabi 2016
Lewis Hamilton crede până la capăt în șansa sa la titlul mondial, englezul reușind să obțină pole positionul pentru cursa decisivă a sezonului 2016, de la Abu Dhabi. Nico Rosberg va pleca în cursă de pe locul secund, fiindu-i suficient mâine chiar și un loc trei la final, indiferent dacă Hamilton va câștiga.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus și în Brazilia, apropiindu-se la doar 12 puncte de Rosberg

Lewis Hamilton - castigator Brazilia 2016
Lewis Hamilton a reușit să câștige și în Brazilia, pe un circuit încercat serios de o ploaie ce a dus la câteva înreruperi ale cursei, dar și la abandonuri cauzate de accidente. Totuși, Nico Rosberg a gestionat perfect ostilitățile, multumindu-se cu un liniștit loc secund ce-i permite să plece în cursa finală a sezonului cu un avantaj de 12 puncet în clasamentul general. Podiumul a fost completat de Max Verstappen, tânărul olandez făcând în ultima parte a cursei un adevărat spectacol, prin depășirile afectuate.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în SUA, păstrându-și astfel șansele la titlul mondial

Lewis Hamilton - castigator Austin 2016
Lewis Hamilton a câștigat cursa desfășurată la Austin, englezul reușind astfel să reducă distanța ce-l desparte de Nico Rosberg în clasamentul general al piloților. Rosberg a sosit la final pe locul doi, într-o cursă marcată de abandonurile lui Kimi Raikkonen și Max Vertstappen. Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Formula 1 - Nico Rosberg s-a impus pe circuitul de la Monza, Hamilton a sosit al doilea

Nico Rosberg - castigator Monza 2016
Germanul Nico Rosberg s-a impus pe circuitul de la Monza, reușind astfel să bifeze cea de-a șaptea cursă câștigată anul acesta și să se apropie la doar două puncte de Lewis Hamilton, în clasamentul general. Englezul s-a clasat la final doar pe locul doi după un start complet ratat, în ciuda faptului că a plecat din pole position în cursă, locul trei fiind ocupat de Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Formula 1 - Nico Rosperg s-a impus pe circuitul belgian de la Spa

Nico Rosberg - castigator Spa 2016
Germanul Nico Rosberg a câștigat cursa desfășurată pe circuitul belgian de la Spa Francorchamps, pilotul echipei Mercedes fiind unul dintre puținii driveri ce nu s-a confruntat cu probleme pe durata competiției. Podiumul a fost completat la final de Daniel Ricciardo și Lewis Hamilton, acesta din urmă plecând la start de pe locul 21.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Hockenheim

Lewis Hamilton - castigator Hockenheim 2016
Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Hockeinheim, englezul reușind din nou să-l depășească pe Nico Rosberg imediat după startul cursei. Același lucru l-au reușit și ambii piloți Red Bull, aceștia completând și podiumul final al cursei, în ordinea Daniel Ricciardo și Max Versappen.

Formula 1 - Max Verstappen s-a impus în Spania, devenind cel mai tânăr pilot câștigător în Marele Circ

Max Verstappen - castigator Spania 2016
Cursa de la Barcelona a oferit mai mult spectacol decât ne-am fi așteptat, asta după ce piloții echipei Mercedes, Lewis Hamilton și Nico Rosberg, s-au acroșat la câteva viraje după start, abandonând. Câștigătorul a fost Max Verstappen, olandezul devenind cel mai tânăr pilot din istorie ce reușește să se impună într-o cursă de Formula 1, la cei 18 ani și 228 de zile. Max debutase chiar în acest weekend pentru Red Bull, echipă ce l-a impus ca pilot titular în locul rusului Daniil Kvyat. 

Formula 1 - Lewis Hamilton a obținut pole position-ul în Spania

Lewis Hamilton - pole position Barcelona 2016
Calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei s-au desfășurat sub dominația totală MercedesLewis Hamilton obținând pole position-ul în față coechipierului său, Nico Rosberg. Surpriza plcătă a venit din partea Red Bull, echipă ce și-a plasat ambii piloți pe de-a doua linie a grilei de start, în ordinea Ricciardo, Verstappen.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câştigat din nou, în Bahrain

Lewis Hamilton - castigator Bahrain 2015
Lewis Hamilton şi-a confirmat superioritatea şi pe circuitul din Bahrain, reuşind să câştige o cursă pe care a controlat-o de la început şi până la final. Englezul de la Mercedes a fost astfel cu un pas înaintea tuturor. 
Subscribe to RSS - rezultate F1