Știri

Volvo a dezvăluit noul XC40 - un SUV ce deschide noi drumuri în relația constructorului suedez cu clienții săi

Fotocredit: 

Volvo
Noul Volvo XC40
Volvo a dezvăluit astăzi noul XC40, cel mai mic SUV din portofoliul său fiind prezentat în cadrul unui eveniment special desfășurat la Milano, în Italia. Construit pe noua platformă modulară CMA și cu un bagaj de tehnologii impresionant la bord, XC40 inaugurează și un nou serviciu oferit de suedezi - Care by Volvo, prin intermediul căruia clienții vor putea deține noul SUV pe baza unui abonament asemănător celor din lumea telefoniei mobile.
 
Așadar, XC40 este primul model din portofoliul Volvo ce va fi construit pe arhitectura modulară CMA, platforma urmând a fi utilizată și de următoarele automobile din Seria 40, inclusiv de cele ce vor fi propulsate 100% de o soluție electrică. Dezvoltată împreună cu chinezii de la Geely, platforma CMA va permite un grad extrem de mare de scalabilitate - conform cerințelor tehnice ale fiecărui model în parte.
 
Alegerea metropolei milaneze pentru lansarea lui XC40 nu este o întâmplare, SUV-ul de dimensiuni compacte inaugurând o nouă direcție de stil abordată de Volvo și care se concentrează pe posibilități impresionante de personalizare a mașinii. Clienții vor avea la dispoziție astfel o largă paletă de culori, materiale și texturi pe care le vor putea combina în crearea XC40-ului perfect.
 
Designul exterior și interior continuă liniile consacrate de XC90 și XC60, noul XC40 plusând prin suprafețe ceva mai "sharp" și evident prin posibilitățile de personalizare amintite mai sus.
 
 
Noul Volvo XC40 preia de la frații mai mari XC60 și XC90 toată gama de sisteme de asistență a șoferului și de siguranță activă, punctând în fața unor rivali precum BMW X1, Mercedes-Benz GLA sau Audi Q3 cu tehnologii precum Pilot Assist, City Safety, Run-off Road protection and mitigation sau Cross Traffic cu suport la frânare.
 
Noul XC40 va putea fi configurat inițial în două versiuni de motorizare - D4 diesel (190 CP) sau T5 benzină (250 CP), ambele unități de 2.0 litri în patru cilindri fiind cuplate la o cutie de viteze automată cu opt rapoarte și la sistem AWD. Ulterior oferta va fi completată de de motoare în trei cilindri (o premieră la Volvo), de o versiune hibrid, dar și de o variantă 100% electrică.
 
UPDATE: gama versiunilor de motorizare clasice în patru cilindri va ma cuprinde variantele T3 (160 CP), T4 (190 CP) și D3 (150 CP). Versiunea XC40 T3 va fi oferită doar alături de tracțiune față, în timp ce pentru XC40 D3 se poate opta între FWD și AWD. Cutia de viteze automată va fi pe lista de opțiuni pentru versiunile de motorizare T3 și D3.
 
Producția noului Volvo XC40 va începe în luna noiembrie în fabrica belgiană de la Gent, clienții putând deja comanda mașina. Prețurile (în Germania) pleacă de la 44.450 de EURO pentru versiunea D4 și de la 45.750 de EURO pentru benzinarul T5.
 
Care by Volvo
 
Sistemul Care by Volvo face din achiziția unei mașini un lucru mai simplu ca niciodată, astfel că după o simplă comandă online clienții pot intra în posesia noului XC40 fără să mai fie nevoie de alte proceduri ce necesită plăți sau completarea de acte. Mașina se poate plăti în rate lunare fixe ce pornesc de la 699 de EURO, iar după 24 de luni clienții pot alege un model nou, evident în noi condiții financiare.
 
În funcție de de regiune, oferta Care by Volvo include și servicii de tip concierge ce includ alimentare, spălare, intrări și ieșiri din service sau livrări on-line până la mașină. Totodată, cei ce aleg noul XC40 prin intermediul Care by Volvo îl vor putea împrumuta prietenilor sau membrilor familiei prin intermediul unei noi tehnologii ce combină cheile digitale și o aplicație de mobil.
 
Care by Volvo
 
Care by Volvo diferă de o soluție clasică de leasing și vine cu o ofertă de preț standard care nu va mai varia de la o țară la alta în interiorul zonei EURO. Va fi scoasă din ecuație și clasica negociere a prețului, sumele afișate pe site-ul Volvo fiind și cele finale de plată.
 
Pentru moment, programul Care by Volvo va fi disponibil în Suedia, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Norvegia, Polonia, dar și în SUA.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: