Știri

Spectaculosul concept Mercedes-Benz EQA a fost dezvăluit la Frankfurt

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Concept EQA
Mercedes-Benz expune la Frankfurt conceptul EQA - cel de-al doilea studiu de design al familiei EQ prefigurând viitorul model electric compact de serie ce va purta același nume și va putea fi comandat începând cu anul 2022.
 
Materializat printr-un hatchback în trei uși, Mercedes-Benz Concept EQA umește prin liniile extrem de fluide, lipsa aproape totală a muchiilor ascuțite ce ar putea tăia din dinamismul caroseriei, dar și prin elementele optice ce utilizează pentru iluminare fibra optică prin care circulă raze laser. Toate aceste fibre sunt extrem de armonios împletite în interiorul farurilor și al stopurilor asemănător firelor de cupru ce compun o bobină - efectul rezultat fiind unul cât se poate de spectaculos.
 
 
De propulsia conceptului EQA se ocupă două motoare electrice plasate fiecare pe câte o punte și care furnizează împreună 200 de kW (aproximativ 270 de CP) și 500 Nm cuplu motor maxim. Livrat la toate cele patru roțile, cuplul motor ăi permite lui EQA să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în circa 5 secunde.
 
Șoferul are la dispoziție modurile de rulare Sport și Sport Plus, personalizate atât din punctul de vedere al performanțelor dinamice oferite, dar și atunci când vorbim de schemele de culoare ce conturează exteriorul mașinii.
 
Motoarele sunt alimentate de un sistem scalabil de baterii, acesta asigurând în versiunea montată pe Concept EQA o autonomie de 400 de km. Dezvoltat de subsidiara Deutsche ACCUMOTIVE, sistemul de acumulatori Li-Ion poate ajunge la o capacitate maximă de peste 60 de kWh.
 
Bateriile se pot încărca prin intermediul unei stații de tip wallbox sau inductiv. Stațiile de încărcare rapidă pot asigura în doar 10 minute un plus de autonomie de 100 de km.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: