Știri

Seat Arona va fi noul SUV de segment B al spaniolilor

Fotocredit: 

Seat
Seat Arona 2017
Seat a confirmat oficial faptul că anul 2017 va marca lansarea unui nou crossover ce va purta sigla companiei spaniole, fiind anunțat și numele noului model - Arona. Alături de noua generație Ibiza și Leon facelift, noul Seat Arona va fi una dintre noutățile anului viitor și se dorește a fi un rival serios pentru "clasicii" Renault Captur, Nissan Juke sau Peugeot 2008.
 
Purtând numele unui oraș de pe insula Tenerife, noul Arona va fi construit pe platforma tehnică a viitoarei generații Ibiza și va fi fabricat în uzina pe care Seat o deține lângă Barcelona.
 
Legat de noul model, Luca de Meo, președintele Seat, a declarat: "Leon, Ibiza și noul Arona, alături de Ateca, vor consolida Seat atât din punct de vedere comercial, dar și financiar și privind imaginea noastră de marcă. Anul 2017 va unul foarte special pentru Seat".
 
Chiar dacă nu a contorizat cifre de vânzări spectaculoase în ultii ani, Seat anunță pentru prima jumătate a anului 2016 un profit operațional de peste 90 de milioane de euro, lansarea noului Ateca și perspectiva completării portofoliului cu Arona neputând fi decât puncte de sprijin serioase pe o piață europeană din ce în ce mai avidă de SUV-uri sau crossovere de toate felurile.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: