Știri

Noul SEAT Arona a fost prezentat oficial. Iată toate detaliile sale esențiale

Fotocredit: 

SEAT
Noul SEAT Arona
SEAT a prezentat aseară oficial noul Arona - cel de-al doilea SUV din portofoliu, după Ateca. Construit pe aceeași platformă utilizată și de noua Ibiza, noul SEAT Arona pune accentul pe multitudinea posibilităților de personalizare estetică și va lupta în segmentul crossoverelor de clasă mică.
 
Înrudirea cu Ibiza nu se vede numai în beneficiile aduse de platforma tehnică MQB-A0, dar și prin asemănările estetice ce frapează mai ales atunci când privim noul Arona din față. Grila trapezoidală a radiatorului vine mărginită de farurile cu lumini de zi LED triunghiulare, în timp ce spatele este dominat de stopurile cu ceva mai multă "adâncime" 3D, dar mai ales de bara protejată în mare parte din suprafața sa de plastic negru combinat cu un element masiv argintiu. Aceeași "rețetă" este respectată și în zonele inferioare ale lateralelor și a barei față, cu scopul de a accentua caracterul de crossover al noului SEAT Arona. Clienții vor putea personaliza exteriorul într-una dintre cele 10 nuanțe de culoare disponibile, acestea putând fi combinate cu plafonul vopsit într-o nuanță contrastantă. Jantele din aliaj pe 16 inch vor fi oferite în standard, cu versiuni opționale ce măsoară 17 sau 18 inch în diametru.
 
Noul SEAT Arona măsoară 4.138 de mm lungime (cu aproape 80 de mm mai lung decât Ibiza) și este cu 99 de mm mai înalt decât "sora" sa citadină. Garda la sol crescută cu 15 mm și poziția scaunelor care a urcat cu 52 și respectiv 62 de mm față/spate fac din noul Arona un partener ideal pentru aventurile urbane ce includ în traseu borduri, linii de tramvai sau guri de canal, dar și pentru ieșirile de vacanță pe drumuri neasfaltate.
 
Interiorul oferă toate elemntele tradiționale pe care un fan SEAT le are în memorie, însă nu se ridică la originalitatea exteriorului. Sistemul de infotainment de la bord este compatibil Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink, opțional putând fi comandat un sistem audio BeatsAudio cu șase boxe, amplificator de 300W și subwoofer.
 
Nivelurile de echipare pe care va putea fi configurat noul SEAT Arona sunt cele tradiționale la spanioli - Reference, Style, FR și Xcellence.
 
În privința motorizărilor, cei ce au de gând să aleagă SEAT Arona vor avea de ales între cinci versiuni de motorizare (asceleași ca la Ibiza) - 1.0 TSI de 95 sau 115 CP, 1.5 TSI de 150 CP sau 1.6 TDI de 95 sau 115 CP. Anul 2018 va marca lansarea versiunii 1.0 TSI 90 CP alimnetată cu gaz CNG. Opțiunile la capitolul transmisie cuprind cutii de viteze manuale cu cinci sau șase trepte precum și un DSG cu șapte rapoarte. Arona nu va fi oferit însă într-o versiune cu tracțiune integrală.
 
Premiera mondială a noului SEAT Arona va avea loc în luna septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, noul SUV urmând a ajunge la dealeri spre sfârșitul anului 2017. 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: