Știri

Noul Nissan Note - gata de start - lansarea oficială va fi la Geneva

Noul Nissan Note 2013
 
A fost dezvăluit noul Nissan Note, chiar înaintea lansării oficiale de luna viitoare, de la Geneva. Construit la fabrica Nissan din Sunderland şi bazat pe o platformă modificată pe care a fost gândit şi Micra, noul Note va concura în clasa mică Ford Fiesta sau Renault Clio.
 
Prefigurat de conceptul Invitation, prezentat anul trecut, Note are un design ce pune în evidenţă forme mai rotunjite, noile faruri de mari dimensiuni întrepătrunzându-se armonios cu grila radiatorului. Pe lateralul uşilor designerii japonezi au imaginat o linie specială, botezată "squash line", inspirată din zborul unei mingi de squash pe teren.
 
La interior putem recunoaşte unele elemente tipice Nissan, cum ar fi gurile de ventilaţie rotunde sau volanul a cărei parte centrală seamănă cu jumătatea unei clepsidre. Consola centrală este dominată de un display de 5.8 inchi, care face parte din sistemul Connect, şi de comenzile pentru climatizare, adunate în jurul unui afişaj specific.
 
Note va fi oferit în trei versiuni de echipare - Visia, Acenta şi Tekna - şi va fi dotat în standard cu sistem Start/Stop, şase airbag-uri şi cruise control. Pe varianta Tekna Nissan va implementa şi sistemul Safety Shield - care include avertizări pentru depăşirea benzii de circulaţie sau pentru unghiul mort din oglinzile laterale. Tot Safety Shield mai conţine şi sistemul Around View Monitor, care este practic o combinaţie de patru camere video ale căror imagini sunt vizualizate pe display-ul central, uşurând foarte mult manevrarea maşinii în spaţiile înguste.
 
Alt sistem de ultimă generaţie ce va putea fi pus pe noul Note este şi Moving Object Detection - care "vede" obiectele sau persoanele în mişcare ce intră pe traiectoria maşinii atunci când şoferul dă cu spatele. "Responsabilă" pentru funcţionarea sistemului este o cameră video amplasată în spate, ce conţine şi un sistem de auto-curăţare, pentru zilele cu vreme ploioasă sau cu ninsoare.
 
Portbagajul are o capacitate de 300 de litri, în condiţiile în care noul Note nu a evoluat la nivelul dimensiunilor exterioare faţă de vechea generaţie.
 
La capitolul motorizări vor disponibile trei propulsoare - două pe benzină (de 1.2 litri 80 CP respectiv 1.2 litri turbo de 100 CP) şi un turbo-diesel de 1.5 litri de 90 CP.
 
Noul Nissan Note va fi pus în vânzare începând cu toamna acestui an.
 
 

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: