Știri

Noul Nissan Leaf are o autonomie de 250 de km și oferă un nou sistem de infotainment

Fotocredit: 

Nissan
Nissan Leaf 30 kWh 2016
Nissan marchează startul vânzărilor din Europa pentru noul Leaf 30 kWh printr-o clip video filmat în Norvegia. Este pus în evidență noul sistem de infotainment NissanConnect EV, ce include printre altele o funcție de dezghețare a mașinii e la distanță, prin intermediul telefonului mobil.
 
Filmările au avut loc în localitatea norvegiană Norefjell și ne prezintă un Leaf mbrăcat într-un strat consistent de gheață. După ce sistemul de defrost este activat, toată gheața dispare de pe mașină, ca prin farmec.
 
 
Noul Nissan Leaf 30 kWh a fost prezentat în toamna anului trecut și beneficiază de o autonomie sporită, de până la 250 de km, ceea ce reprezintă un plus de 26% față de vechiul model. Creșterea autonomiei pentru cel mai bine vândut automobil electric din Europa este datorară în mare parte instalării unei noi baterii, de 30 de kWh, care are aceleași dimensiuni ca vechea unitate de 24 kWh și este cu doar 21 de kg mai grea.
 
Bateria se poate reîncărca de la o priză normală de casă, de la încărcătoarele publice sau prin intermediul unui încărcător rapid ce poate umple până la 80% din capacitate în doar 30 de minute.
 
Garanția oferită de Nissan pentru noua baterie de pe Leaf este de opt ani sau 160.000 de km.
 
Pe nivelurile de echipare Acenta și Tekna este oferit în standard sistemul de infotainment NissanConnect EV, ale cărui funcții sunt controlate prin intermediul unui ecran tactil de 7 inch.
 
Noul Nissan leaf 30 kWh este fabricat tot în fabrica britanică din Sunderland.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: