Știri

Nissan va produce Qashqai și pe o a doua linie de producție din Sunderland

Fotocredit: 

Nissan
Nissan Qashqai - suplimentare producție Sunderland
Nissan și-a anunțat intențiile de a spori capacitatea de producție a crossoverului Qashqai în Europa, model ce stă de ani buni în postura de lider al segmentului său pe piața vechiului continent.
 
În ciuda volumelor record de producție înregistrate în ultimii ani în fabrica sa din Sunderland, Marea Britanie (acolo unde se produc 300.000 de unități Qashqai în fiecare an, doar pe o singură linie de asamblare), Nissan vrea să investească aproximativ 30 de milioane de euro pentru a adapta și facilitățile celei de-adoua linii de producție pentru a produce Qashqai.
 
Primul exemplar ar urma să iasă de pe linia de producție secundară înainte de sfârșitul anului 2016, 2017 fiind anul în care Nissan Qashqai va primi un facelift și va deveni primul model produs de constructorul japonez ce va dispune de tehnologii dedicate rulării autonome, "Sfântul Graal" după care se pare că aleargă proape toți marii constructori de automobile în ultima perioadă.
 
În fabrica Nissan din Sunderland se muncește la ora actuală 24 de ore din 24, fiind produs un exemplar Qashqai la fiecare minut. Uzina britanică sărbătorește anul acesta 30 de ani de existență, fiind cea mai mare fabrică producătoare de automobile din Regatul Unit și dând de lucru pentru aproape 40.000 de oameni.
 
La nivel global, Qashqai mai este este fabricat la Sankt Petersburg (Rusia) și în orașul chinez Huadu, acolo unde Nissan deține un joint venture împreună cu Dongfeng.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: