Știri

Nissan Micra a ajuns la cea de-a 5-a generație și promite o revenire spectaculoasă în Europa

Fotocredit: 

Nissan
Nissan Micra 2017
Cea de-a cincea generație Nissan Micra a avut premiera mondială la Salonul Auto de la Paris și are greaua misiune de a revitaliza vânzările japonezilor în segmentul clasei mici, în Europa.
 
Cu un design ce îmbină liniile fluide cu numeroase unghiuri ascuțite create de intersecția muchiilor drepte, noul Micra vrea în mod evident să spargă tiparele unei mașini cuminți, cu forme rotunjite, promițând în același timp un nivel cu mult superior la nivelul spațiului oferit pasagerilor. Clienții vor avea de ales între 10 nuanțe diferite pentru caroseria exterioară, printre care se numărăr și "țipătorul" Energy Orange, înfățișat în fotografiile de prezentare, Nissan promițând nu mai puțin de 125 de posibilități de configurare în materie de personalizare exterioară/interioară.
 
La interior se observă ușor ADN-ul Nissan, planșa de bord aerisită fiind dominată de ecranul sistemului de infotainment, cu diagonala de 7 inch. Sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și poate fi suplimentat opțional cu o linie audio furnizată de Bose.
 
Noul Micra beneficiază de un tren de rulare cu totul regândit, ce împrumută de la SUV-urile Qashqai și X-Trail tehnologiile Active Ride Cpntrol și Active Trace Control, sistemul de direcție fiind și el revizuit complet pentru a oferi un și mai bun feedback șoferului, dar și o mult mai bună manevrabilitate în mediul urban, acolo unde Micra va avea cele mai multe drumuri de făcut.
 
Sub capota noului Nissan Micra sunt oferite pentru început propulsorul turbo pe benzină de 0.9 litri și unitatea 1.5 dCi, ambele producând 90 de CP. Ulterior va apărea în configurator și propulsorul aspirat pe benzină de 1.0 litru, de 73 de CP.
 
Nissan va dota noul Micra, în standard sau opțional, cu o serie impresionantă de sisteme de siguranță activă sau de asistență a șoferului, grupate sub umbrela Nissan Intelligent Driving.
 
Fabricat în fabrica franceză din Flins, noul Nissan Micra va putea fi comandat începând cu luna martie 2017.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: