Știri

Nissan își va vinde afacerile din domeniul producției de baterii Li-Ion

Fotocredit: 

Nissan
Nissan - baterii Li-Ion
Nissan va renunța la activitățile sale din domeniul producției de baterii Li-Ion, compania japoneză hotărând să vândă afacerea grupului de investiții chinez GSR Capital. Acordul prevede, evident, și vânzarea facilităților de producție din Marea Britanie, SUA și Japonia.
 
Comunicatul de presă tremis de Nissan vorbește astfel despre vânzarea subsidiarei Automotive Energy Supply Corporation (AESC), precum și a secțiilor de producție situate la Sunderland (Anglia), Smyrna (Tennessee, SUA), dar și o parte din facilitățile situate în orașele japoneze Oppama, Atsugi și Zama.
 
Tranzacția financiară, a cărei valoare nu este pentru moment cunoscută, se va finaliza după ce Nissan va cumpăra întregul pachet de acțiuni al AESC, deținut până acum în proporție de 51/49% de către Nissan și NEC Corporation.
 
Vânzarea afacerilor din domeniul dezvoltării și producției de baterii Li-Ion va permite Nissan să se concetreze și mai bine pe dezvoltarea noilor modele de automobile electrice, a căror familie va cuprinde noua generație LEAF și un SUV ce are toate șansele să se numească TeRRa.
 
Bateriile necesare modelelor electrice vor fi achiziționate de la compania administrată în viitor de GSR Capital.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: