Știri

Nissan Gripz - un concept ce indică intențiile de viitor ale Nissan

Fotocredit: 

Nissan
Nissan Gripz Concept
Nissan a prezentat în premieră mondială, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, conceptul Gripz. Noul studiu de design propus de japonezi se vrea a fi un reper în ceea ce privește viitoarele SUV-uri compacte cu sigla Nissan. Deși nu se punctează nicăieri acest lucru, dimensiunile și alura lui Gripz ne duc cu gândul la viitoarea generație Juke.
 
Nissan Gripz a fost gândit la fel ca un mountain bike, cu care proprietarul se poate duce zi de zi la muncă, dar cu care poate ieși fără probleme la sfârșit de săptămână să cutreiere munții. La construcția mașinii au fost folosite mateliare ușoare, cuma ar fi aluminiul și fibra de carbon.
 
Silueta ultra-sportivă este pusă în evidență de elementele futuristice, cum ar fi grila frontală în forma literei V mărginită de faruri super-înguste care înglobează pe lângă luminile obișnuite de drum și câte o cameră video ce înregistrează fiecare metru parcurs. Oglinzile laterale sunt înlocuite și ele de camere video, în timp ce jantele de aliaj pe 22 de inch au ca sursă de inspirație roțile bicicletelor de curse.
 
Sub caroseria conceptului se ascunde tehnologia de propulsie hibridă Pure Drive e-Power, adusă la viață de motorul electric de pe actualul Nissan LEAF alături de un motor pe benzină de cilindree mică.
 
Nissan este pe val în ceea ce privește dezvoltarea de SUV-uri și crossovere de toate dimensiunile, constructorul nipon reușind în ultimii ani "să dea lovitura" cu noile Juke și Qashqai. Nissan Qashqai este una dintre cele mai bine vândute mașini din Europa, cifrele de vânzări de anul acesta permițând Niisan să depășească gigantul Toyota în competiția pentru cel mai bine vândut producător japonez în Europa.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: