Știri

Mazda, Toyota și Denso s-au aliat pentru a dezvolta tehnologii dedicate automobilelor electrice

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Toyota Auris EV MODE
Japonezii de la Mazda, Denso și Toyota își vor uni eforturile pentru dezvoltarea tehnologiilor necesare autovehiculelor electrice, în acest scop cele trei mari companii urmând a crea un joint venture unde vor lucra specialiști transferați de la fiecare brand în parte.
 
Necesitatea creării noii entități vine din înăsprirea legislațiilor de mediu în din ce în ce mai multe state ale lumii - lucru ce va duce în viitorul nu foarte îndepărtat la micșorarea semnificativă a proporției pe care o vor ocupa automobilele propulsate tradițional în volumele de vânzări.
 
În această "combinație", Toyota va pune la bătaie noua sa platformă tehnică globală TNGA (Toyota New Global Architecture), Mazda va veni cu specialiști în domeniile planificării producției și dezvoltării modelate virtual, în timp ce Denso contribui cu tehnologiile ce i-au construit un bun renume în domeniul electronicii. Noua entitate se va numi EV C.A Spirit Corporation.
 
Din punct de vedere financiar, Toyota va acoperi 90% din capital, în timp ce Mazda și Denso vor participa în părți elgale cu restul de 10 procente din totalul anunțat de 10 milioane yeni (aproximativ 750.000 de EURO).
 
Mazda, Denso, Toyota - EV C.A Spirit Corporation
 
Trei sunt marile ținte pe care Toyota, Denso și Mazda și le-au propus:
 
 - dezvoltarea caracteristicilor ce definesc funcționarea optimă a componentelor și a mașinilor electrice în întregul lor ansamblu
 - verificarea implementării componentelor de mai sus și a performanțelor automobilelor
 - găsirea celei mai bune arhitecturi pentru fiecare segment și tip de autovehicul în parte
 
Rezultatele colaborării se vor vedea în produse care mai de care mai diverse - de la minivehicule și automobile de oraș până la SUV-uri și utilitare ușoare.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: