Știri

Grupul PSA își consolidează ofensiva electrică cu o nouă platformă - eVMP

Fotocredit: 

Groupe PSA
Platforma eVMP - Grupul PSA

Între 2020 și 2025, Grupul PSA va trece treptat de la două platforme multi-energie la două platforme electrificate 100% pentru a sprijini dezvoltarea mobilității electrice.

Noua platformă eVMP va servi drept bază pentru o gamă largă de vehicule electrice din segmentele C și D.

eVMP va oferi performanțe ridicate, cu o autonomie de până la 650 km (ciclu WLTP) și o capacitate de stocare de referință de 50 kWh pe metru disponibil în ampatament.

Grupul PSA consideră că a fi în perfectă armonie cu dezvoltarea pieței vehiculelor electrice este un factor determinant în relevanța ofertei sale. Astfel, grupul va lansa începând cu 2023, vehicule din segmentele C și D (limuzină și SUV) în diferite regiuni ale lumii. Aceste vehicule vor beneficia de această nouă platformă de referință, eVMP - „Electric Vehicle Modular Platform”.

eVMP concentrează tot know-how-ul tehnic al Grupului PSA cu baterii de capacitate cuprinsă între 60 și 100 kWh și o arhitectură optimizată care exploatează la maximum spațiul podelei, dedicat bateriei. Prin setarea pragului de 50 kWh pe fiecare metru din ampatament, noua platforma stabilește un punct de referință pe piața vehiculelor electrice și, prin urmare, va putea oferi o autonomie cuprinsă între 400 și 650 de km (ciclu WLTP), în funcție de caroserie. Pentru a furniza o soluție de înaltă performanță adaptată la fiecare nevoie de mobilitate oriunde în lume, pe anumite piețe pot fi oferite instrumente derivate hibride pe baza acestei platforme electrice de ultimă generație.

Pe lângă nivelul ridicat de performanță tehnică, eficiența eVMP constă și în optimizarea costurilor de cercetare, dezvoltare și de industrializare. Acest lucru se realizează prin utilizarea anumitor subansamble și a modulelor de baterii de înaltă performanță existente. În plus, procesul industrial a fost studiat pentru a obține sinergii maxime cu mijloacele existente în fabricile PSA, limitând astfel investițiile. În aceeași logică de fabricare a componentelor electrice interne, această platformă completează piesele dezvoltate și fabricate cu Grupul PSA, cu motoarele electrice sau componentele frunizate de joint venture-ul ACC.

"Cu această platformă eVMP, Grupul PSA demonstrează încă o dată capacitatea sa de a inova prin dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, la prețuri accesibile, datorită cumpătării care a permis reducerea semnificativă a investițiilor în cercetare, dezvoltare și industrializare. Această platformă globală va face posibilă oferirea unei game de vehicule care respectă perfect mediul, respectând așteptările în schimbare ale clienților noștri și garantând plăcere și siguranță la volan, valori care stau la baza reputației Grupului de azi", a declarat Nicolas Morel, Directorul Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Grupului PSA.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: